Stem revolucija u OŠ Josipdol ide dalje!

Nakon veoma uspješnog uključenja u Croatian Makers ligu, u Osnovnoj školi Josipdol napravili su i korak dalje. Prijavili su školu za projekt BBC micro:bit, te im je donirano 20 micro:bitova. No kako su htjeli uključiti još više učenika iz škola u Josipdolu i Tounju, nakon što su Oštarci već uključeni u projekt, zatražili su dodatan broj micro:bitova i iskreno se nadaju da će stići što prije. Radionica za mentore je održana u Ozlju, te su spremni za daljnje učenje, igru i programiranje s učenicima. Saznali smo to u razgovoru sa učiteljicom Katarinom Butković, koja navodi:
“U siječnju 2017. pokrenuta je crowdfunding kampanja STEM revolucija za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole. Cilj kampanje je reforma školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri, upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima”-kaže nam ova vrijedna i susretljiva učiteljica, koja sa čitateljima OG portala, vjerujemo, rado dijeli sreću zbog uključenosti u ovaj projekt.
Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja, te velik broj senzora omogućuju korištenje na razne načine u školama, uključujući i standardne predmete kurikuluma kao što su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.
Može se koristiti u osnovnim školama, na fakultetu, na izvannastavnim aktivnostima, kao i u srednjoj školi. Jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem djece za ulazak u digitalni svijet, ali isto tako može biti moćan alat za iskusne programere, dizajnere, umjetnike, znanstvenike i inženjere.
“Ovim projektom stvara se aktivna zajednica nastavnika, kojoj su se pridružili učenici naše matične škole Josipdol te područnih škola Tounj i Oštarije, na čelu sa ravnateljicom Anđelinom Božićević i mentoricama. HVALA IRIM CROATIAN MAKERS TIMU!”- zaključila je Katarina Burković, ustupivši nam i njene fotografije iz školskih klupa.

Facebook Comments