Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Naranča se dvaput bere

Čitam… u nekoj trgovini u Poljskoj… pala cijena kile šećera za kunu ipo… penzioneri krenuli u šećer šoping… izbila tuča… makljaža… udri… satri.
Ka da je kod nas bolje. Ima tjedan dva… opet u Lidlari imali akciju “Trpaj naranče u kantu, pa kolko natrpaš!”… sve za dvajs i koju kunu… i naranče i kanta… a majkatejebala… to je trebalo snimit. Jebeš ti ono kad se pčele roje… da vidiš kad se narod roji. Nitko žalca nema a svi bodu.
Trpa muž u kantu, žena vadi iz kante, viče “Ne tako neg vako! Više stane!”… složila je naranče ka lego kockice… da si iša vode nalit među one naranče, jeba ja sebe ako bi dec vode stao u kantu. Da ih je jače stisla u onoj kanti, imala bi na kasi 20 litara đusa. Ide baba, inače kilu kruva nemeže nosit, al pune dvije kante može. Gazi prema kasi ka ruski tenk a u licu crvena ka da je vidjela TV kontrolora. Ta kog je zakačila, kuk mu izbila iz ležaja. Onda je ova što dela, sa paletarom dovukla novu turu naranči… prvo se svi razmakli da prođe… a kad je ova spustila paletar i izvukla ga… krutejebo… to se paletar trpa u kantu, jebiga, narančaste je boje. Došla nekva žena u narančastim tenisicama… izašla bosa… izulo je kod naranči… ošle tenisice u kantu. Bilo je i diverzanata… to su oni koji načmu kutiju pa vele “U pizdu maternu, ovdje sve trule!”… onda se svi odmaknu od njega, a onda on trpa li ga trpa. Onda ga netko skužio i drekno “Diverzija u našim redovima, nisu trule!!!”… mislim da su ga streljali na odjelu tjestenine… jer se prije pucanja čulo “Nemojte ljudi, na birou sam!”… a i ova što radi je vikala “Nemojte ga kod pašte, moram poslije prati pod, ajte kod mesa, tamo je ionako sve krvavo!”
Najgore je bilo na kasi… ovom jednom se rasulo onih 43 kile naranči koje je strpao iznad ručke od kante. Jebla ga općina, do glave ih naslagao. Rasule se one… a on viče “Sać ih ja pobrat!”.
Naranče su jedino voće koje se dva puta bere… jednom na plantaži negdje u pički maternoj… i jednom na kasi kod nas u Hrvatskoj.