OG sada Ogulin

“Moj sin je predao zahtjev 2010. godine”

Odgovor gradonačelnika Turkovića OGportalu

Prije nekoliko dana OG portal pisao je o izmjenama i dopunama urbanističkog plana Grada, te smo naveli, a prema izvoru koji je želio ostati anoniman, da se radilo o “prljavim igrama” i prostornom planiranju izvan pravila struke. Navodno su gradonačelnik Jure Turković i njegov zamjenik Mićo Zatezalo, vršili pritisak na stručne osobe, koje nisu mogle samostalno odraditi svoj posao. Također je navedeno da je gradonačelnik Turković zahtjevom proširio građevinsko područje iza svoje kuće, ali da mu to nije bilo dovoljno, pa je isto kroz prigovore dodatno povećao! Kako bi se “sakrio”, zahtjev je podnio u ime svoga sina, a istu je stvar napravio i “manjinski” dogradonačelnik, koji se, za razliku od Turkovića, nije skrivao iza djece.

Istog dana ove je navode demantirao zamjenik gradonačelnika Mićo Zatezalo, a za komentar smo istog zamolili i gradonačelnika i pročelnicu Slavicu Zubčić. Njen odgovor još uvijek nismo dobili, ali smo primili priopćenje gradonačelnika Jure Turkovića, u kojem ističe:

“Na III izmjene i dopune PPUG-a Grada Ogulina zaprimljeno je u periodu od 10 godina 753 zahtjeva. Od tog broja, 563 zahtjeva u razdoblju 2005. – 2016. i 192 zahtjeva u Javnoj raspravi koja je trajala 15 dana. Većina zahtjeva odnosila se na širenje građevinske zone, a vrlo mali broj podnositelja je tražio neku drugu promjenu. Moj sin predao je zahtjev u siječnju 2010. godine u vrijeme kada nisam bio gradonačelnik.

Izrađivač plana, tvrtka Urban design, d.o.o. zajedno s Povjerenstvom ispred Grada Ogulina većini zahtjeva je udovoljilo i omogućilo gradnju osim kada su postojali opravdani urbanistički razlozi za odbijanje kao što je nemogućnost pristupa, udaljenost od postojećeg građevinskog područja, koridori prometnica i sl.

Na javnoj raspravi mogli su se svi, a to su vlasnici zemljišta ili njihovi članovi obitelji, javiti i predati nove zahtjeve.

Novim zahtjevom tražili smo samo da se oblik odobrenog gradilišta formira u pravilnu parcelu, a to je bilo povećanje za 50 m2 što je malo povećanje i nije dovoljno za gradnju, odnosno ne može biti građevinska parcela.

Moj zamjenik, gosp. Mićo Zatezalo otprilike u isto vrijeme kao i moj sin, predao je zahtjev, ali zbog udaljenosti predmetnih parcela od građevne zone, nije pozitivno riješen.

Isti je u javnoj raspravi tražio da se njegova jedna parcela, koja je bila u građevinskoj zoni „izbaci“ iz građevinskog područja i to mu je udovoljeno”-stoji u odgovoru gradonačelnika Jure Turkovića.