Aktualno OG sada Ogulin

Nedjeljko Pešut i dalje na čelu DVD-a Plaški

U Domu kulture u Plaškom sinoć je održana redovna, izborna skupština DVD-a Plaški, na kojoj je Nedjeljko Pešut jednoglasno, ponovo izabran za predsjednika DVD-a. Izabrani su i članovi predsjedništva, zapovjedništva, upravnog i nadzornog odbora, te likvidatora.

Izboru novog vodstva prethodilo je podnošenje izvješća o dosadašnjem radu društva, financijskom poslovanju i radu nadzornog odbora, o čemu su više govorili Nedjeljko Pešut, Milica Kraguljac i Gordana Rački. Sve je, naravno, prihvaćeno jednoglasno, a vatrogasci Plaškog posebno su zahvalili načelniku općine Plaški Peri Damjanoviću, istaknuvši njegovu veliku ulogu, razumijevanje i pomoć u financiranju DVD-a. Naime, od 2013. do sada, općina Plaški je za DVD izdvojila čak 360 tisuća kuna i vidi se velik napredak u njihovom radu.

“Nećemo dozvoliti da nas “razbiju” i stajat ću vam na raspolaganju i dalje. U ovoj godini dobit ćete dodatnih 170 tisuća kuna”- obećao je na skupu načelnik Pero Damjanović, a na uloženom trudu i pomoći vatrogascima, načelniku Damjanoviću čestitali su predsjednik i zapovjednik područne Vatrogasne zajednice Franjo Kolić i Ivan Luketić.

Skupštini su nazočili i predstavnici DVD-ova iz Samobora, Krnjaka, Ogulina, Josipdola, Zagorja, Ribarića i Saborskog, a među uzvanicima uočili smo i prvog načelnika Općine Plaški u samostalnoj Hrvatskoj, Antu Tukarića, koji je tu dužnost obnašao od 1997. do 2001. godine. Da nije zaboravljan, domaćini su pokazali i sinoć.

Na kraju skupštine uručena su priznanja zaslužnim pojedincima, a druženje je nastavljeno uz zajedničku večeru i Harmony band.