Aktualno Županija

I Kurelić (SDP) u igri za zamjenika Boljaru?

Karlovac, Duga Resa – U “igri” za zamjenika gradonačelnika Duge Rese, a u paketu kojeg će predvoditi HSS-ov Tomislav Boljar, nalazi se i ime Brune Kurelića (SDP)kojeg se sve češće spominje kao mogućeg ozbiljnog kandidata za dugoreškog dogradonačelnika.
Podsjetimo, Radio Mrežnica nedavno je objavila kako bi HSS-ovca Boljara na lokalnim izborima trebao podržati i SDP koji bi po tom dogovoru dao i dogradonačelnika u Dugoj Resi.
Iako SDP u Dugoj Resi, baš kao ni u Karlovcu a i mnogim sredinama, nema bogznašto za “izvući” pred birače, u Dugoj Resi se kao ozbiljnim kandidatom za dogradonačelnika spekulira i s imenom liječnika Kurelića (64). Uz Kurelića, spominje se i ime Tomislava Srakočića a i još neka imena, slabije poznata novinarima, a onda i dugoreškim biračima. Sve je još u zraku jer bi SDP o svemu trebao odlučiti tijekom vikenda.
Drugi kandidat za zamjenika dogradonačelnika Tomislavu Boljaru još se “važe” između poznatog dugoreškog HSS-ovca i nestranačke osobe s kojima se u zadnje vrijeme pregovara.
Tako bi HSS i SDP u Dugoj Resi dali zajedničke kandidate za čelna mjesta u gradu, ali bi svaka stranka vjerojatno išla sa svojom listom za vijeće.
Močnik ide za dožupana Vukoviću
S druge pak strane, gotovo je 100 posto sigurno da će iz Duge Rese “doći” još jedan kandidat, i to onaj za dožupana. Riječ je o Zdenku Močniku, poznatom proizvođaču mlijeka koji bi trebao biti kandidat za zamjenika župana SDP-ovom Ivanu Vukoviću.
Baš oko Močnikovog imena navodno ima prijepora unutar samog HSS-a jer s njegovim odabirom  nezadovoljna je struja okupljena oko dosadašnjih dužnosnika HSS-a u Karlovcu i županiji. Ovakve kadrovske križaljke u HSS-u, zorno govore o tome da je na ovoj “kombinatorici” trenutno poentirao najmoćniji HSS-ovac iz sjene, Mijo Ivanić. Ovakva situacija bacila je “u muku” i desno krilo HSS-a, kaže nam izvor iz vrha stranke jer oni nisu skloni glasati za ovakve opcije. (text&foto:radio-mreznica.hr)