Aktualno OG sada Ogulin

AFERA PUČKO: Smjenjena ravnateljica-postala v.d. ravnateljice!

Afera Pučko otvoreno učilište, koju je otkrio OG portal, se nastavlja. Naime, u želji da saznamo još niz pojedinosti vezanih uz ovaj slučaj, jutros smo kontaktirali predsjednika Gradskog vijeća, Milana Sabljaka, koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta.

Zamolili smo ga za nekoliko dodatnih informacija, a on nam je konkretno odgovorio samo na prvo pitanje, dok ostala pitanja nije želio previše komentirati.

Ostali smo, doslovce, šokirani kad smo čuli da je za vršiteljicu dužnosti Upravno vijeće imenovalo, ni manje ni više, nego Nikolinu Leketić Delija, upravo smijenjenu ravnateljicu! Kako je to moguće, valjda znaju samo oni koji su glasali za takvu odluku.

Na žalost, od Milana Sabljaka nismo uspjeli doznati tko će za sve nepravilnosti odgovarati, što će biti sa dokumentima,  ugovorima i svim ostalim aktima koje je ravnateljica nezakonito potpisivala, ne znamo je li i tko prijavljen za falsificiranje Statuta, ali neslužbeno doznajemo da policija slučaj istražuje.

“Sve je rečeno prilično jasno, iz nekih razloga ne mogu davati komentare, jer postupak je pokrenut i ne mogu dalje ništa”- kazao nam je Milan Sabljak.

Na naš upit :Koji postupak? Odgovara: “Postupak analize! Kad se to događalo nisam bio predsjednik i nisam ja potpisan ni na jednom Statutu, niti sam potpisivao bilo kakve izmjene”- kaže nam Milan Sabljak.

Dakle, uskoro očekujemo konkretnije odgovore na pitanja hoće li ravnateljica morati vratiti plaću koju je nezakonito primala, je li i tko prijavljen za krivotvorenje Statuta, zašto se do sad o tome šutjelo i kako je moguće da tolike godine nitko od odgovornih ne uviđa “previde” koji se događaju u vođenju jedne ustanove u vlasništvu grada?

 

Ima li  elemenata kaznenog djela?

Prema članku 278. Kaznenog zakona, tko pravnu ispravu (u ovom slučaju Statut) preinači (izmjena članka 27) s ciljem da se takva isprava upootrijebi kao prava (korištena je u natječaju za zapošljavanje) predviđene su kazne, a najveća od njih je do 6 godina zatvora!

OG portal je 24. veljače zatražio da nam se dostavi odgovor kada i kako je promijenjen sporni članak 27. i kada je na te promjene Statuta suglasnost dalo Gradsko vijeće, međutim odgovor još nismo dobili. Pitamo se ima li u cijeloj priči odgovornosti i onih koji su provodili natječaj?