Aktualno OG sada Ogulin

“Bjelin” ugostio ministra Tolušića

– Samodostatni smo u proizvodnji pilećeg mesa, blizu s jajima i možda žitaricama, sve ostalo, više-manje, moramo uvoziti. Za to je sigurno krivo i Ministarstvo poljoprivrede, ali i svi mi pomalo. ‘Ajmo sami probuditi svijest svih nas i kupovati hrvatsko! Kad budemo kupovali hrvatsko, tražili hrvatske proizvode u trgovačkim lancima, stranim ili domaćim, onda će oni doći kod naših proizvođača i prerađivača i kupovati od njih jer su ti proizvodi traženi. Onda ćemo moći proširiti proizvodnju i za godinu, dvije ili pet biti samodostatni u puno toga, izjavio je na današnjem Doručku s hrvatskih farmi u Karlovcu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prenosi KA portal.

Nakon Karlovca, ministar Tolušić je u pratnji županijskih i gradskih čelnika, obišao Ogulin, točnije, tvornicu troslojnog parketa “Bjelin” koja upošljava brojne Ogulince. Nakon što je razgledao tvornicu i obišao pogone, domaćini su ga upoznali sa poviješću tvrtke i željom vlasnika Darka Pervana da se njegove tvornice i pogoni otvaraju i u Hrvatskoj. Tako je nakon Bjelovara red došao i na Ogulin, a tvrtka je uložila isključivo svoja sredstva u razvoj i daljnju proizvodnju.

Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo onim što je čuo i vidio, zaključivši da treba kupovati hrvatske proizvode, jer time čuvamo i poljoprivrednu i prerađivačku industriju, a time i radna mjesta. Ministarstvo će, kazao je,  podupirati sve ovakve projekte.