Ivan Vuković i službeno SDP-ov kandidat za župana – nije bit otići u Saborsko i moliti očenaš, već im treba asfaltirati cestu

– Nije bit u tome da se ode u Saborsko i tamo izmoli dva očenaša, već da se tim ljudima kaže da će konačno biti asfaltirana cesta koja vodi do Plitvica i da će konačno dobiti poveznicu prema Rijeci, rekao je Ivan Vuković, SDP-ov kandidat za župana Karlovačke županije koji je danas i službeno predstavljen u Karlovcu – objavljuje KAportal
Iako još nisu službeno istaknuti kandidati za dožupane, predsjednik ŽO Damir Mateljan rekao je da će to biti jedan Karlovčanin koji ima iskustvo rada u upravi, te partner iz HSS-a. Neslužbeno, radi se o Josipu Benčiću i HSS-ovom Zdenku Močniku.
– Karlovačka županija je po svim parametrima pri dnu Hrvatske i netko tko je loše vodio glavni grad u Županiji ne može dobro voditi Županiju, rekao je Mateljan o HDZ-ovom kandidatu Damiru Jeliću, još uvijek aktualnom gradonačelniku Karlovca. Kako je dodao, Vuković je u svojoj karijeri vodio ozbiljnije sustave nego Jelić, te vjeruje da će građani to i prepoznati na izborima. Podsjetimo, ovaj je Ogulinac na zadnjim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Ogulina, no tijesno je izgubio od HDZ-ovog konkurenta, kaže, za svega 20-ak glasova.
Vuković je odmah dao naslutiti koje će glavne ciljeve isticati tijekom kampanje. Navodi da je u Karlovačkoj županiji kvaliteta života i dalje izuzetno loša, gradovi Karlovac i Ogulin i dalje nezaštićeni od poplave te da se za požurivanje projekta obrane treba boriti pa makar i kampiranjem ispred Ministarstva. Neki su gradovi i općine još uvijek prometno izolirani, prije svih Duga Resa koja još čeka spoj na autocestu.
– Kao Županija i mi možemo tražiti da sudjelujemo u infrastrukturnim projektima, pa tako i zahtijevati da se Duga Resa konačno spoji na autocestu, kaže Vuković. Želi napraviti i reorganizaciju lokalne samouprave i smanjiti broj pročelnika u Županiji no ipak smatra da su dožupani bitni, ali ne kao sadašnji “modni mačci” već radnici koji će prionuti poslu. Besplatni udžbenici za osnovnoškolce bi trebao biti standard. (kaportal.hr)
Facebook Comments