Ogulinska bolnica ponovo u minusu

Bez ikakve rasprave – što prijašnjih godina kada se o zdravstvu raspravljalo nije bio slučaj – i jednoglasno su jučer županijski vijećnici prihvatili izvještaj o poslovanju zdravstvenih ustanova u 2016. Po njemu, od 14 ustanova kojima je Karlovačka županija osnivač, minuse su zabilježili jedino ogulinska bolnica i ozaljski Dom zdravlja. prenosi KAportal.

Potonji je, po riječima pročelnice Višnje Jović, godinu završio s manjkom od 87.993 kune i to ponajprije jer im je prihod od zakupa poslovnih prostora bio manje nego inače zbog smanjenja naknada od koncesionara, po odluci ministra, a obveze prema kolektivnom ugovoru prilično velike.

Opća bolnica i bolnica hrvatskih branitelja Ogulin zabilježila je 577.405 kuna minusa iako je od 1. srpnja od HZZO-a  i Ministarstva zdravstva dobivala mjesečno dodatnih 500.000 kuna za preventivne preglede hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, što je dodatnih 3 milijuna kuna.

– Imala je velikih problema s odlaskom liječnika specijalista, koji se odrazio i na smanjen broj usluga izvršen prema HZZO-u zbog čega je imala tri milijuna kuna manje fakturiran iznos i on je utjecao na rezultat poslovanja u protekloj godini. Imala je i izgubljeni sudski spor zbog kojeg je morala platiti naknadu štete i odvjetničkih usluga od 741.000 kuna, navela je Jović.

Facebook Comments