Aktualno OG sada Ogulin

Gorjelo staro skladište u Žegaru

 

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena češći su radovi na otvorenom koji uključuju spaljivanje korova i suhe trave na poljima prilikom kojih nerijetko dolazi do požara. Policija upozorava građane na stroge kazne koje mogu uslijediti ukoliko ne poštujete propisane uvijete spaljivanja korova na poljoprivrednim površinama.

-Požari na otvorenom prostoru u većini slučajeva posljedica su čovjekova nehaja i nedostatne pozornosti prilikom spaljivanja korova i suhe trave na poljoprivrednim zemljištima. Ti su požari osobito opasni u vrijeme kad je vegetacija suha i kad se spaljuju biljni ostaci na obradivim površinama ili se pale zapuštene i neobrađene poljoprivredne površine – kažu u policiji.

I proteklog vikenda zabilježeno je nekoliko takvih požara, a u petak na večer gorjelo je i u Žegaru. Službenih informacija o ovom požaru nemamo, ali neslužbeno doznajemo da je gorjelo staro skladište nekadašnje pilane, u kojem je doslovce bilo svega i svačega.

Obzirom da se priča brzo proširila gradom, mnogi su strahovali da je upaljena sušionica u ogulinskoj tvrtki “Bjelin”, pa smo i mi tragom tih priča zatražili informaciju od vodećih ljudi ove tvrtke. Na sreću, one su se pokazale neistinitima i nikakvog požara u “Bjelinu” nije bilo. Vjerujemo da će mnogi odahnuti, jer je riječ o poduzeću koje hrani brojne ogulinske obitelji.