Aktualno OG sada Ogulin

Josip Turković i dalje na čelu DVD Turkovići

S današnjim danom Dobrovoljno vatrogasno društvo Turkovići broji ukupno 127 članova. Od toga je 68 članova s položenim vatrogasnim ispitom – 37 ispitanih vatrogasaca, 19 vatrogasaca I. klase, 3 dočasnika, 4 dočasnika I. klase, 2 časnik, 1 časnik I. klase i po 1 počasni i 1 viši počasni vatrogasni časnik, dok je 59 članova bez vatrogasnog ispita.

Operativnih članova u dobi od 18 do 60 godina ima najviše i to 70 od čega 19 žena. S uredno obavljenim liječničkim pregledom trenutno je 10 operativnih članova i oni ispunjavaju sve zakonske uvjete za gašenje požara i ostale potrebne intervencije. Pričuvnih članova starijih od 60 godina – muškaraca – trenutno je 11, a vatrogasne mladeži i podmlatka ukupno 28. Rekao je to, među ostalim, podnoseći izvješće o radu predsjednik DVD-a Turkovići Josip Turković, na skupštini održanoj sinoć u prostorijama njihova doma.

Posebno ga je razveselilo što je među nazočnima bio velik broj mladih i djece, a to su uočili i gosti, te je predsjednik Područne vatrogasne zajednice Franjo Kolić naglasio kako je upravo to budućnost DVD-ova. Skuppštini je bio nazočan i kum DVD-a Turkovići bivši gradonačelnik Nikola Magdić, sadašnji gradonačelnik Jure Turković, te predstavnici drugih DVD-a iz Karlovačke i susjednih županija.

Nakon glasovanja, članovi skupštine su izabrali novo vodstvo.

Predsjednik će i dalje biti Josip (Ivan) Turković, a za članove Upravnog odbora izabrani su: Josip (Ivan) Turković, Robert (Franjo) Turković. Jure (Mijo) Turković, Elizabeta Turković,  Josip (Anton) Turković, Jelica (Rade) Turković,  Stanko (Franjo) Turković, Darko (Miko) Turković i Josip Golec.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Vlasta Turković, Josip (Miko) Turković i Dario (Nikola) Turković.

Članovi Suda časti su: Franjo (Miko) Turković, Biserka (Josip) Turković i Ivan (Anton) Turković

Za zapovjednika: je izabran Robert (Franjo) Turković, a za dozapovjednika Nenad (Josip) Turković.

Na kraju skupštine uručena su priznanja zaslužnim pojedincima DVD-a Turkovići. Sve je završilo zajedničkom večerom, a počastili su i novinare uz Josinu poruku: “Kakvi su, takvi su, naši su” 🙂