Aktualno Županija

HNS pozvao Karlovčane na pobunu zbog izbora ravnatelja MIOŠ-a: Dosta je toga da HDZ uvijek dobije što želi!

– Ovo što se događa u “slučaju Erdeljac-Erdeljac” je ono što vodi k tome da HDZ uvijek dobije ono što želi. HDZ će silom doći do rezultata, samo je pitanje trenutka. HDZ taj prljavi posao radi godinama i uspješno ga radi. Zašto? Jer svi mi, stanovnici Karlovca, šutimo i mislimo da to nije naš problem. Pozivam sve oporbene opcije, sve zavisne, nezavisne, udruge…: Pobunite se! Jer, dosta je! Razmišljajmo o Karlovcu tako da sposobni rade posao koji su naučili, a ne podobni, poručio je s današnje pressice HNS-ov gradski vijećnik i kandidat za gradonačelnika Nikola Badovinac, govoreći o slučaju izbora ravnatelja Mješovite industrijsko-obrtničke škole.
Baš kao i Marina Novaković Matanić podsjetio je da su se pred mjesec dana bunili zbog imenovanja niza članova školskih odbora, upozoravajući da se mahom radi o članovima HDZ-a, što smatraju da ne smije biti.
– Apsurdno je da žele smijeniti ravnateljicu koja dobro radi, ima potporu roditelja i nastavnika, a imenovati čovjeka koji je smijenjen jer je kršio zakon. Ako smatraju da ju treba maknuti, neka javno – Županija upravlja školom – kažu zašto ova ravnateljica ne zaslužuje novi mandat i zašto g.  Erdeljac mora biti imenovan? Da li zbog lokalnih izbora i imenovanja još njihovih kadrova ili nekih drugih razloga? Je li točna i priča da MIOŠ žele izmjestiti iz ove u zgradu Prirodoslovne škole, a ovdje otvoriti katoličku gimnaziju?, pitala je Novaković Matanić i pozvala Vladu da promijeni zakon i da ravnatelji škola i fakulteta budu nestranački ljudi.
KAportal.hr