Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 04.04.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je devet kaznenih djela. Od navedenog izdvajamo slijedeće:
Otuđeni radijatori
U razdoblju od 31. ožujka do 3. travnja nepoznati počinitelj provalio je u napuštenu stambenu zgradu u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu te otuđio radijatore u vrijednosti većoj od 6000 kuna.
Provala u benzinsku postaju
Jučer u ranim jutarnjim satima nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju na području Rakovice te otuđio cigarete. Materijalna šteta veća je od 15.000 kuna.
Krađa na području Ogulina
U razdoblju od 31. ožujka do 3. travnja na području Ogulina nepoznati počinitelj je iz kutije za alat radnog stroja otuđio razni alat u vrijednosti većoj od 1000 kuna.
Osumnjičeni za krađu dizel goriva
U večernjim satima 2. ožujka u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom policijski službenici zaustavili su osobni automobil ogulinskih registracijskih oznaka u kojem je pronađeno nekoliko kanistara dizel goriva za koje 25-godišnji vozač i 37-godišnji putnik nisu imali račun. Provedenim kriminalističkim istraživanjem dvojicu muškaraca sumnjiči se da su zajedno s 20-godišnjakom iste večeri provalili u teretni automobil  parkiran na području Gornjeg Zvečaja i otuđili dizel gorivo u vrijednosti više stotina kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa, protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.
Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 3,11 g/kg
Jučer u 21.12 sati u Slunju policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,11 g/kg upravlja 60-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti proslijeđen optužni prijedlog.