Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 10.04.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri    kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa) i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:
Teške krađe
U razdoblju od 7. do 9. travnja nepoznati počinitelj ušao je u stan 35-godišnjakinje u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu i otuđio razni nakit, prijenosno računalo, novac i drugo, a u razdoblju od 8. do 9. travnja provalio je u stambeno-poslovni objekt na području Kamanja vlasništvo 65-godišnjakinje i otuđio nakit. Ukupna materijalna šteta veća je od 39.000 kuna.
Upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola
Policijski službenici utvrdili su jučer da na državnoj cesti u mjestu Bubnjarci osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg upravlja 55-godišnjak, a na državnoj cesti u Bosiljevu osobnim automobilom, također karlovačkih registracijskih oznaka upravlja 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg. Također, jučer u ranim jutarnjim satima u mjestu Vučinić Selo 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Sva trojica vozača su do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi.
Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu.