Aktualno OG sada Ogulin

Vrijedna ekipa penjača iz Ogulina

Gorska služba spasavanja – stanica Ogulin osnovala je 9. studenog 1997. Športski penjački klub Ogulin. Od tada se mnogo penjača uvježbavalo u klubu i danas se penju po čitavom svijetu. U ogulinskoj sportskoj dvorani, gdje se pripremaju, nalazi se 14 metara visoka umjetna penjačka stijena, druga po velilini u Hrvatskoj.

U želji da se pripremi i opremi još jedna penjačka stijena na otvorenom, Športski penjački klub Ogulin pronašao je odgovarajuće mjesto i povoljnu stijenu na području Vrbovskog, te inicirao i razradio ideju i obratio se gradonačelniku Vrbovskog Draženu Mufiću.

Nakon što su ga upoznali sa idejom, namjerama i cijelim projektom, gradonačelnik Vrbovskog je njihov plan prihvati i odobrio, a grad Vrbovsko financirao opremu za opremanje stijene za penjanje na području grada Vrbovskog, u mjesto Luke, odnosno na području kod starog kamenoloma.

Prema riječima predsjednika Športskog penjačkog kluba Vedrana Salopeka, planira se opremanje 50 smjerova za penjanje, izrada pdf vodiča i opremanje područja putokazima, sa uređenjem pristupnog puta, obilježavanje puta s tablama i markiranja puta. Za sada, na izradi penjačkih smjerova, sudjeluju vrijedni članovi penjačkog kluba uz povremenu pomoć njihovih prijatelja iz drugih hrvatskih penjačkih klubova, a radi se, zbog obveza ljudi, uglavnom vikendom.

“Za Vrbovsko smo se odlučili zato šta je tamo interesantna stijena i ima potencijala za napraviti toliko smjerova i penjalište, a takvo nešto baš i nema na području Ogulina. Odnosno, sve šta je bilo već smo napravili od Kleka, pa do još nekih lokacija”- kazao je za Ogportal Vedran Salopek.

Na kraju recimo da je ovo doista dobra priča, zato šta je danas sve popularniji “outdoor” turizam, ili aktivni odmor, a grad Vrbovsko je to prepoznao. Nadaju se da će sav posao biti dovršen do rujna ove godine.