Aktualno Županija

Nema više sviranja “na crno” na sprovodima

Nema više sviranja “na crno” na sprovodima – obitelji s glazbenicima moraju potpisati ugovor, te ga predati u Zelenilo
Karlovački glazbenici ponovo će moći svirati na posljednjim ispraćajima pokojnika na gradskim grobljima, a nakon što je danas na sastanku u Uredu gradonačelnika pronađeno rješenje za ovaj problem.
Podsjetimo, došlo je do neriješenih odnosa između tvrtke Zelenilo koja upravlja grobljima i glazbenika, dok su se nastupi uživo morali regulirati i prema zakonskoj regulativi Republike Hrvatske.
–  Nakon mnoštva zahtjeva za angažiranjem glazbenih usluga Karlovčanki i Karlovčana prema gradonačelniku problematika je razriješena, kažu u nam u gradskoj upravi zaključivši da od današnjeg dana karlovački glazbenici mogu nastaviti s dosadašnjom praksom pjevanja i sviranja uživo kod ispraćaja pokojnika.
– Dogovor je da će glazbenici s ožalošćenim obiteljima sklopiti Ugovor o umjetničkom nastupu koji će predati Zelenilu dan ranije, a najkasnije tekućeg dana do 11 sati, navode u gradskoj upravi uz zamolbu građanima da “slijede ovu praksu koja je u potpunosti u skladu sa zakonima Republike Hrvatske”. (kaportal.hr)