Magazin Zabava

Norvežani su šokirani: Pa on pjeva duet sa samim sobom?!

Jacquesove kostime za Eurosong osmislio je dizajner iz inozemstva, a Houdek ne želi otkriti tko će s njim izaći na binu u Kijevu. Zrinko Tutić zabrinut je za ovogodišnji hrvatski plasman
S obzirom na Jacquesovu konfiguraciju, njegov bi nastup na Eurosongu morao biti vizualno zanimljiv. Brine me njegova pjesma jer je vrlo zahtjevna, ali se bojim da nije prikladna za Eurosong, rekao je Zrinko Tutić (62).
Iskusni skladatelj nije siguran hoće li se pjesma Jacquesa Houdeka ‘My Friend’ dopasti publici, zbog čega nije optimističan oko plasmana Hrvatske na jubilarnom 50. izdanju najvažnijeg glazbenog natjecanja u Europi.
Isto misle i Norvežani, koji su u ponedjeljak emitirali prvi nastavak emisije ‘Adresa Kiev’ posvećene Eurosongu. Odabrali su 11 pjesama, među kojima je bila i Houdekova ‘My Friend’. Žiri sastavljen od četiri glazbena eksperta i četiri obožavatelja Eurosonga ocjenjivao je pjesme prema pravilima Eurosonga, bodovima od 1 do 8 te 10 i 12, a hrvatska je pjesma dobila 11 bodova.
– Kako će uživo pjevati istodobno pop i operne dionice – pitali su se zbunjeni članovi komisije kojima se dionica pjesme otpjevana na talijanskom nije nimalo svidjela.
Osim toga, Norvežani su bili razočarani jer su umjesto spota na ekranu prikazali samo video s tekstom pjesme. Kako su rekli, HRT još nije organizatorima Eurosonga poslao službeni spot.
– Nemam nikakvih saznanja o predstavljanju naše pjesme na norveškoj televiziji, no spot je na vrijeme poslan u EBU – rekao je Željko Mesar, koji predvodi hrvatsku ekipu u Kijev.
Norvežani pak nisu štedjeli Jacquesa, zbog čega se jedan od gledatelja zapitao pati li Houdek od višestrukog poremećaja osobnosti, dok drugi misli da je Jacques narcisoidni tip koji je, umjesto da pjesmu otpjeva u duetu, odlučio sve otpjevati sam. Treći se nadovezao s komentarom da je glupo pjevati pjesmu o prijateljstvu u duetu sa samim sobom.
– Houdeka će na bini pratiti tri back vokala i dva instrumentalista, jedan na violini, a drugi na violončelu. On još taji njihova imena – objasnio je Mesar. Gospodin Glas, kako doznajemo, za svoju ukrajinsku avanturu angažirao je modnog dizajnera iz inozemstva, a opravu će mu krojiti varaždinske švalje.
– Ne želi nam reći s kim se dogovarao oko odjeće, no znam da će za nekoliko dana odjeća za nastup stići u Zagreb – poručili su nam na HRT-u.