Nezavisnog Zorana Vilovića mjesec prije izbora napustio partner: Laburist Belavić ne želi mu biti kandidat za dogradonačelnika

Predizborna kampanja službeno još nije niti počela, a Nezavisna lista Zorana Vilovića koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese, već je ostao bez jednog od značajnih partnera.
Naime, Dugom Resom se počela širiti priča kako je Emil Belavić, predsjednik dugoreških Laburista koji je javnosti predstavljen kao jedan od dvoje Vilovićevih zamjenika za predstojeće lokale izbore, odustao od novosklopljenog saveza i kandidature. Dosadašnji gradski vijećnik i umirovljeni časnik HV-a Emil Belavić u razgovoru nam je potvrdio ovu priču.
– Razišli smo se. On ide svojim putem, ja svojim, bio je decidiran Belavić, a na pitanje što je bio glavni razlog tako kratkog saveza pojasnio je kao ih je razdvojio način vođenja kampanje.
– Glavni razlog našeg razmimoilaženja je bio u načinu vođenja kampanja, različito smo gledali na to i te razlike postajale su sve veće. Da ne idem u detalje, to je osnovni razlog što smo se razišli, kazao je za KAportal Emil Belavić.
Zanimalo nas je i znači li to da će se dugoreška podružnica Hrvatskih laburista pridružiti nekoj drugoj političkoj opciji ili uopće neće ići na predstojeće izbore, Emil Belavić odgovorio kako za sada ne može reći ništa konkretno.
– Vodim neke razgovore i ne mogu reći ni da li ću sudjelovati u izborima ili ne, odnosno s kime. Kampanja je tek počela i ima dovoljno vremena. Iznenađenja su moguća. Činjenica je da ja nisam tipičan političar, nego čovjek koji neke stvari gleda drugačije. No kako se situacija od Uskrsnog ponedjeljka navečer kad je donesena ovakva odluka, drastično promijenila, kao čelnik laburista u Dugoj Resi prvo ću razgovarati sa svojim ljudima i zajednički ćemo odlučiti što i kako dalje, pojasnio je svoju odluku Belavić te dodao kako on ima želju da laburisti sudjeluju u izborima, ali konačnu odluku donijet će zajednički u okviru stranke.
Razilazak s Emilom Belavićem potvrdio nam je i Zoran Vilović te ukratko kazao kako on od toga ne radi nikakvu veliku priču, te da su razlozi njihova interna stvar.
Program i cilj ostaju isti, u procesu sam finalizacije dogovora oko novog zamjenika, o čemu ću na vrijeme obavijestiti javnost, kratko je pojasnio Zoran Vilović.
(KAportal.hr)

Facebook Comments