Gastro Magazin

Prijedlog za vikend slasticu – Torte i kolači MARCIPAN

Petkom vam donosimo recept,  prijedlog za vikend slasticu, u suradnji sa obrtom Torte i kolači Marcipan, Ogulin  kod kojih možete naručiti najfinije torte i kolače, za sve prigode.
. Za ovaj vikend predlažu nam Lagani muffin.
 Ovi muffini su vrlo lagani i prozračni, savršeni za vikend nakon Uskrsa. Recept je vrlo prilagodljiv. U njih ne morate dodati ništa, a možete sve: čokoladu, kakao, voće, vaniliju, pekmez, kokos ili rogač.
Sastojci:
 4 cijela jaja
 1,5 šalice šećera
 1 šalica jamnice ili mlijeka
 1 šalica ulja
 2,5 šalice mekog brašna
 1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
2. U kalup za muffine složite košarice.
3. Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodavajte 1.5 šalicu šećera, pa zatim 1 šalicu jamnice ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja. Zatim postepeno dodajte 2,5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte. Kada se sve lijepo spoji stanite. Na kraju svih ovih osnovnih sastojaka možete umiksati mak, rogač, kakao, čokoladu…
4. Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu. Isprobajte s čačkalicom dali su gotovi – tako da ju gurnete u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su.
5. Ako mislite voće stavljati u muffine najbolje da to napravite prije samog pečenja, kada izlijete smjesu za muffine u košarice, u svaki posebno ubacite i voće.
    6. To je to, na čisti biskvit možete dodavati razne kreme, pudinge, voće, slatko vrhnje za šlag i slično.
Posluživanje:
 Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2,5-3 dcl)
 Možete korisititi i manje šalice od 1 dcl za manje muffina, samo onda pazite da smanjite i jaja te prašak za pecivo, ostalo samo pratite.
*Za više slika (čokoladnih) muffina posjetite našu Facebook stranicu
Dobar tek i ugodan vikend želi vam obrt Torte i kolači MARCIPAN