Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin bio domaćin 13. Obrtničkim sportskim igrama

Jučer su na stadionu NK Ogulin održane 13. Obrtničke sportske igre Obrtničke komore Karlovačke županije. U Ogulinu, koji je bio ovogodišnji  domaćin, okupilo se oko 80 sudionika, obrtnika iz udruženja iz Karlovačke županije, Karlovac, Duga Resa, Ozalj, Slunj i Ogulin. Natjecanje je održano u nekoliko sportskih disciplina : pikado (žene), malom nogometu (muškarci), bela (muškarci), potezanje konopa (muškarci i žene) i bacanje potkove. Iako je najvažnija stvar igara upoznavanje, druženje i komunikacija među obrtnicima, članovima udruženja, a sportski rezultati su u drugom planu, ipak zadovoljavamo i sportsku formu ovih igara pa donosimo i rezultate.

U malom nogometu natjecale su se ekipe Karlovca, Slunja, Duga Rese i Ogulina a rezultati su sljedeći:

OGULIN – DUGA RESA 7:6
SLUNJ – KARLOVAC 5:3
DUGA RESA – KARLOVAC 2:1
OGULIN – SLUNJ 7:5
SLUNJ – DUGA RESA 6:8
KARLOVAC – OGULIN 0:7
Ogulinci su prvi sa 9 bodova a slijede Duga Resa sa 6, Slunj sa 3, te Karlovac bez bodova. Za najboljeg igrača proglašen je Igor Salopek (Pančo) iz Ogulina a najbolji vratar je Jura Puškarić iz Duga Rese.
U bacanju potkove najbolji su bili Slunjani, drugo mjesto zauzela je Duga Resa a treće Karlovac.
U potezanju konopa najbolja je bila ekipa UO Karlovac, Ogulinci su bili drugi a Duga Resa treća. U popularnoj beli, prvo mjesto pripalo je Slunju (Petrušić i Špelić)  a drugo(Žanić i Pavlić) i treće (Keser i Božićević) Ogulincima. . Igrao se i pikado, a tu je ekipno najbolja ekipa Ozlja, drugi je Ogulin, treća Duga Resa. Pojedinačno u pikadu bila je najbolja Vesna Križanić iz Karlovca, druga je Dominika Jamžetić iz Ozlja a treća Jadranka Luketić iz Duga Rese.
Na kraju igara podijeljene su medalje i plakete najuspješnijima, a druženje je nastavljeno u restoranu “Kod Ive”.