Aktualno OG sada Ogulin

Puhački orkestar DVD-a Ogulin i ove će godine na državnu smotru

Smotra u Karlovcu
Nedavno je u organizaciji ZOAKUD-a i ZAKUD-a a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, Karlovačke županije i Ministarstva kulture u Zorin Domu je održana 18. Smotra puhačkih orkestara Karlovačke županije. Na smotri su redom nastupili Puhački orkestar grada Karlovca, Puhački orkestar DVD-a Ogulin, Limena glazba Duga Resa te kao gosti smotre Puhački orkestar DVD-a Vrbovsko. Smotra je ujedno i natjecateljskog karaktera jer nastup ocjenjuje selektor koji na osnovu izvedbe daje preporuku za državnu smotru. Ove godine jedino je ogulinski orkestar bio u konkurenciji i nastupio po propozicijama Hrvatskog sabora kulture.
Ovih dana stigla preporuka za nastup na državnoj smotri
Selektor je očito bio zadovoljan njihovim nastupom jer izvješće koje je ovih dana stiglo na adresu orkestra zaključuje sa preporukom za nastup na državnoj smotri. Ovo je samo potvrda dobrog rada orkestra i njihovog dirigenta prof. Ivana Mastena, jer državnu smotru nisu propustili od 2013. godine. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, 31. po redu, održati će se 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom.
Na kraju smotre održan je i okrugli stol na kome se osim o nastupima orkestara razgovaralo i o budućnosti limene puhačke glazbe. Zaključeno je da broj članova orkestara stagnira i opada te je potrebna suradnja između škola, glazbenih škola te lokalnih i gradskih uprava. Osim toga i roditelji mogu poticati svoju djecu da prepoznaju ljepotu limene glazbe i orkestralnog muziciranja te tako očuvaju vrijednost i tradiciju limene puhačke glazbe koja je u našem gradu traje preko 140 godina. I ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave ogulinskom orkestru preko facebook stranice ili navratite na neku od redovnih tjednih proba. Svi su dobrodošli.