Magazin Zabava

Ovo je sigurno najčudnija verzija senzualnog hita ‘Je t’aime…’

O senzualnosti pjesme ‘Je t’aime… moi non plus’ ili u prijevodu ‘Volim te… niti ja tebe’ ne treba puno pisati. Francuski kantautor Serge Gainsbourg 1969. bio je opčinjen s, tada udanom, Brigitte Bardot. Kako bi je zadivio napisao je ‘Je T’aime… Moi Non Plus’.
Godinu dana kasnije, nakon njihovog prekida, tu istu pjesmu snimio je s novom ljubavnicom Jane Birkin. Erotski tekst i njen senzualni glas izazvali su pravi skandal, ali je singl prodan u četiri milijuna primjeraka. Pričalo se da su neki snimci napravljeni tako što su se snimali u krevetu.
A onda su se Ševa i Laky iz ‘Noćne more’ primili mikrofona i napravili svoju verziju. Amerikanci su je sad prozvali najčudnijom obradom ikad i podsjetili nas na zlatne dane Republike Pešćenice i Željka Malnara kad nas je zabavljao Zvonimir Levačić Ševa, koji je preminuo 2010.

‘Je T’aime…’ je bio prvi hit na nekom drugom jeziku koji je u Britaniji dospio do broja 1, iako je bio zabranjivan na većini radijskih postaja po Europi. U Francuskoj je bilo dozvoljeno njeno emitiranje samo nakon 23 sata. (100posto.hr)