Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 26.04.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno   kazneno djelo i tri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:
Teško ozlijeđena putnica na traktoru
Jučer, oko 20.20 sati u mjestu Vajin Vrh na području Josipdola dogodila se prometna nesreća. Nerazvrstanom cestom neregistriranim traktorom je pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg upravljao 59-godišnjak, a kao putnik na traktoru bila je 45-godišnjakinja koja je prilikom iskakanja s traktora pala na tlo te je traktor prešao preko nje. Tom prilikom 45-godišnjakinja je teško ozlijeđena ozljedama opasnim po život. U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.
Vožnja pod utjecajem alkohola
Jučer u 17.05 sati u mjestu Gornje Pokupje osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola 1,56 g/kg i u vrijeme zabrane upravljanja osobnim vozilom upravljao je 44-godišnjak. Prilikom zaustavljanja vozač nije htio stati te su ga policijski službenici uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala zaustavili u mjestu Jaškovo. Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.