Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 01.05.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira (Duga Resa) i dvije  prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo slijedeće:
Teške krađe
U razdoblju od 23. do 30. travnja nepoznati počinitelj provalio je u društvene prostorije građana  u Hrašću te otuđio kosilicu. Materijalna šteta je veća od tri tisuće kuna.
U razdoblju od 23. do 30. travnja nepoznati počinitelj provalio je u stan 73-godišnjaka u Jasenku te otuđio odjevne predmete. Materijalna šteta je veća od pet tisuća kuna.Iz kamper vozila otuđeni osobni dokumenti i novac
Tijekom noći 30. travnja nepoznati počinitelj je na području Draganića iz kamper vozila poljskih registracijskih oznaka, vlasništvo 54-godišnjakinje otuđio mobitel, osobne dokumente i novac. Materijalna šteta veća je od tri tisuće kuna.
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač osobnog vozila
Jučer oko 07.30 sati na 71. kilometru autoceste A 1 u smjeru sjevera dogodila se prometna nesreća. Osobnim vozilom  makarskih registracijskih oznaka upravljao je 39-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine vozilom skrenuo van kolnika i udario zaštitnu metalnu ogradu. Tom prilikom 39-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju. Materijalna šteta je oko sedamdeset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće, a vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.