Aktualno OG sada Ogulin

U mjesec dana 69 sudara vozila sa životinjama na cesti

Iz Policijske uprave karlovačke stiglo nam je priopćenje u kojem policija upozorava na relativno česte prometne nezgode u kojima se radi o sudarima vozila sa životinjama na cesti. U priopćenju stoji:

U razdoblju od 1. travnja do 7. svibnja 2017. godine Policijska uprava karlovačka evidentirala je 69 događaja sudara vozila sa životinjama na cesti. Najveći broj tih događaja dogodio se u noćnim i ranim jutarnjim satima, a u najvećem broju je riječ o srnećoj divljači. Nastala materijalna šteta u ovim događajima veća je od 249.000 kuna.

Iz tih razloga, a u cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama karlovačke županije te neočekivanu pojavu divljači, posebice na prometnicama izvan naselja, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Isto tako, podsjećamo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.