Izbori 2017

“Županija se mora razvijati ravnomjerno, od Kamanja do Saborskog”

Kandidat za župana Karlovačke županije Ivan Vuković, danas je u Karlovcu predstavio program SDP-a i HSS-a , napomenuvši što će sve učiniti kad preuzmu županijsku vlast.

“Naša vizija je županija zadovoljnih, sretnih ljudi, zajednica svih gradova i općina koje međusobno surađuju, naši poduzetnici i obrtnici koja imaju sve potrebne uvjete poslovanja, te poljoprivreda koja će se temeljiti na proizvodnji mesa i mlijeka, kupusa i krumpira, te ostalih proizvoda”- rekao je u uvodnoj riječi Vuković, napomenuvši da je prioritet ljudima osigurati posao.

Na predstavljanju je istaknuto kako župnija treba osigurati kvalitetno školstvo, dostupno zdravstvo za sve, te se mora razvijati ravnomjerno, od Kamanja do Saborskog.

Među najvažnijim ciljevima je bolja organizacija uprave, bolje vođenje i nadziranje poduzeća, osiguranje boljih uvjeta za poduzetnike, obrtnike i investitore, njihov je smisao zaustaviti rasipanje resursa i potencijala.

Naglasak su stavili i na mlade, obećavši subvencioniranje prijevoznih karata đacima i studentima, a u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nužna je kadrovska obnova kroz mjere poticanja rada u ambulantama obiteljske medicine, jačanje uloge liječnika obiteljske medicine, stipendiranje studenata medicine i promjene uvjeta koncesijskih ugovora za ruralna područja kroz mjere županijskih subvencija.

Vuković je također naglasio da treba funkcionalno povezati Opće bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi, kroz optimiziranje rashoda u sve tri ustanove i racionalno korištenje kadrovskih potencijala i tehničkih resursa. S tim u vezi treba razvijati i zdravstveni turizam, jer županija obiluje potencijalima rijeka i brdsko planinskih područja.

Današnjem predstavljanju programa , koje je održano u prostorijama SDP-a u Karlovcu, nazočili su predsjednik županijskog odbora SDP Damir Mateljan, manjinski kandidat za dožupana Branko Eremić te kandidirani za zamjenike župana Josip Benčić (SDP) i Zdenko Moćnik (HSS). Pozvali su građane srpske nacionalnosti da glasuju za Vukovića, ali i da uzmu i manjinski listić i zaokruže Eremića. Bez promjena nema napretka – zaključio je Vuković i naglasio da nitko nije Bogom dan te da nije sve u duhovnoj obnovi nego i u žuljevima onih koji hoće raditi.

(sponzorirani članak)