Aktualno Sport

Pirova pobjeda Simeonea i društva na europskom oproštaju od Calderona: Luka i Mateo u finalu!

Nogometaši Reala obranili su 3:0 iz prve utakmice te se unatoč porazu 2:1 na Vicente Calderonu plasirali u finale Lige prvaka gdje će imati priliku obraniti europski naslov.
ATLETICO MADRID – REAL MADRID 2:1 (Saul 12′, Griezmann 16′(11m); Isco 42′)
ATLETICO MADRID: Oblak – Gimenez (Thomas, 57), Savić, Godin, Filipe Luis – Koke (Correa, 76), Gabi, Saul, Carrasco – Griezmann, Fernando Torres (Gameiro, 56)
REAL MADRID: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – MODRIĆ, Casemiro (Asensio, 76), Kroos – Isco (Morata, 87)- Benzema (Lucas Vazquez, 76), Ronaldo.
————————————————————–
Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na Vicente Calderonu izgubili od gradskog suparnika Atletica 1-2, ali su uspjeli obraniti pobjedu 3-0 iz prve utakmice.
Golove za Atletico zabili su Saul Niguez (12) i Antoine Griezmann (16-11m), dok je pogodak za goste zabio Isco (42).Realu je ovo bilo 28. polufinale Kupa/Lige prvaka, pri čemu sedmo u nizu, a 15. put se plasirao u finale.Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru. Za Atletico zbog ozljede nije nastupio Šime Vrsaljko
Snovi Atletica o novom finalu i čudu nakon 0-3 itekako su živjeli nakon 16 minuta igre, kada je momčad Diega Simeonea vodila s 2-0, ali se ugasila u 42. minuti kada je Isco postigao gol, kojim je Real potvrdio prolaz.
Susret je započeo vrlo žustro, već u 5. minuti opasan udarac Kokea iz blizine brani Navas, a tri minute kasnije vratar Atletica Oblak čudesno vadi udarac glavom Casemira.  Atletico je poveo u 12. minuti poslije udarca s kuta Kokea, a visoko je skočio Saul Niguez i glavom neobranjivo pogodio mrežu. Samo četiri minute kasnije Varane u kaznenom prostoru ruši Torresa, a jedanaesterac je prilično sretno realizirao Griezmann jer je Navas pročitao njegov udarac, ali ga nije uspio zaustavio. Utakmica se potom smirila, da bi u 42. minuti Real došao do željenoga gola zahvaljujući nevjerojatnom potezu Benzeme. Francuz je uz samu aut-liniju igrališta fantastičnom fintom prevario čak trojicu igrača Atletica, a potom uputio povratnu loptu do Kroosa, čiji udarac brani Oblak, ali je na odbijenoj lopti prvi Isco, kojemu nije bilo teško ugurati iz blizine loptu u mrežu.

https://www.youtube.com/watch?v=zoVKLQ-VSd0
U 48. minuti i superzvijezda Reala Ronaldo je konačno nešto napravio na utakmici, iskosa je uputio snažan slobodan udarac kojeg je Oblak obranio.  Ronaldo je i u 58. minuti bio blizu pogotka nakon prodora i ubacivanja Marcela, ali je njegov udarac otišao pokraj vratnice. U 66. minuti najveća prilika za Atletico na utakmici, Carrasco je uspio proći Marcela i s deset metara gađao sami kut, ali je Navas efektno obranio, da bi na odbijenu loptu natrčao Gameiro i pucao glavom prema praznim vratima, a kostarikanski vratar je i to uspio obraniti. U 69. minuti Modrić je zatresao mrežu iz voleja s 20 metara, ali mu je pogodak poništen zbog Ronaldova zaleđa, a u 74. minuti pokušao je u padu glavom Benzema, no poslao je loptu iznad grede.  U 77. minuti Gameiro ne uspijeva iz blizine ugurati loptu u mrežu, pa Atletico nije nagrađen za hrabru igru i u drugom dijelu unatoč ogromnom zaostatku.
“Kraljevski klub” će u finalu igrati protiv Juventusa koji je s dvije pobjede (2-0, 2-1) izbacio Monaco. Finale je na rasporedu 3. lipnja u Cardiffu.Zanimljivo, madridski klubovi su četvrtu godinu uzastopce igrali međusobno u fazi na ispadanje Lige prvaka i svaki put je slavio ‘Kraljevski klub’. Real je prošle godine, kao i 2014. bio bolji u finalu, 2015. je slavio protiv Atletica u četvrtfinalu, a ove godine u polufinalu. (jutarnji.hr)