Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Radnik na asfaltiranju – vjesnik izbora

Ako je radnik na mješalici vjesnik proljeća… onda je radnik na asfaltiranju vjesnik lokalnih izbora.
Neke ulice su u zadnjih 20 godina toliko puta asfaltirane da je ukupna debljina asfalta oko 12 metara a cesta udara iznad krovova kuća. Otvoriš kuhinjski prozor, pogled ti puca na prvih 64 sloja asfalta nanešenih od 1996-2006. Između 44. i 45. sloja, viri ruka pokojnog poštara Mile Razglednice… pjan zaspao to jutro pred izbore, prešao finišer preko njega.
Svaki sloj asfalta znači jedan načelnik općine. Nama ceste ka hamburgeri izgledaju. Oni koji ne asfaltiraju, ti idu na već dokazano dobru metodu privlačenja glasova, gradnja vodovoda. Iz sjedišta stranke stigle nove cijevi jer su ih skinuli iz općine u kojoj su prije 4 godine spušili izbore. Kod nas se uvijek stavljaju iste vodovodne cijevi, jedino što im je lokacija nova. Ako za 4 godine narod opet ne glasa za istu stranku, cijevi se čupaju van i idu na drugu lokaciju.
Često se u pogon puštaju i trafostanice, gdje trenutni načelnik općine drži dvostani govor ispred iste… da bi na kraju dizanjem glavne sklopke, struju pustio nigdje jer nema podzemnog il nadzemnog voda do kuća… al ko ga jebe, trafara je tu, poslužiti će kao info pult za turiste. Druga opcija je puštanje u pogon autobusne stanice… gdje isti taj načelnik dočekuje autobus, koji inače prolazi svakih 7 dana,… pa kad se vrata autobusa otvore, načelnik pred novinarima priča samo sa šoferom, pošto putnika nema, svi su otišli drugim autobusom za Njemačku.
Mi znamo za koga ćemo glasati… mi smo u 2016toj dobili uličnu rasvjetu. Još ako netko izmisli kotač, vatru i posuđe… možda se i razvijemo. Do tad… toljaga u ruke… krzno oko jaja… i u šumu po ručak.
Živio asfalt… vodovod… trafara… busna… ulična rasvjeta… i 21. stoljeće!