Izbori 2017

U drugom krugu za župana moguć sraz Jelića i Vukovića – u našoj anketi glasajte koga želite za gradonačelnika Karlovca

IZBORI 2017. U drugom krugu za župana moguć sraz Jelića i Vukovića – u našoj anketi glasajte koga želite za gradonačelnika Karlovca
Za devet dana građani će ponovo na birališta i to na lokalnim izborima na kojima će neposredno birati svoje gradonačelnike, načelnike općina i župana, te članove gradskih i općinskih vijeća i Županijske skupštine.

Proteklih tjedana ispitivali smo puls birača putem naših internetskih anketa, a ovoj zadnjoj glasovali ste za svog favorita za župana Karlovačke županije.

Damir Jelić nakon 12 godina odlazi s mjesta gradonačelnika Karlovca i u utrci je za župana, a da bi mu to pošlo za rukom trebat će potporu građana. Ako je sudeći po našoj anketi, u ovoj izbornoj utrci moglo bi doći do drugog kruga, a Jelić će u “pripetavanje” s kandidatom SDP-a Ivanom Vukovićem.

Naime, od ukupno 913 glasova naših čitatelja, Jelić je osvojio 297 odnosno 33 posto, dok je Vuković, kojeg uz SDP podržava i HSS, dobio 204 glasa, odnosno 22 posto. To znači da bi Karlovčani i svog župana mogli dobiti tek 4. lipnja u drugom krugu izbora.

Opcija “nitko od navedenih” dobila je čak 151 glas, dok je na četvrtom mjestu naše ankete kandidat Živog zida Hrvoje Hoffman s 13 posto, odnosno 121 glasom. Tek na četvrtoj poziciji je HNS-ova Marina Novaković Matanić, pa zatim kandidat MOST-a, u međuvremenu kandidirani Marinko Marinović (45 glasova, 5 posto). Na koncu se ispostavilo da HSP AS, iako su najavili, uopće nema kandidata.

Naše ispitivanje biračkog raspoloženja nastavljamo anketom za gradonačelnika grada Karlovca. Istu anketu smo proveli još prije dva mjeseca pa su u “klikanje” bile angažirane stranačke snage. Nadamo se da će ovog puta biti puno realnija, pa da bar donekle dobijemo sliku što nas može očekivati na izborima.

Kandidati su već dobro poznati. Davorin Andrijašević ispred MOST-a, Nikola Badovinac ispred HNS-a i nezavisne liste Volim Karlovac, Davor Bartolac (HSS, BM 365), Damir Mandić (HDZ, HNS), Davor Petračić (nezavisni, podržava ga SDP), te Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid). (kaportal.hr)