Izbori 2017

Briga za djecu i mlade

Na lokalne izbore 21. svibnja, izići će i Nezavisna lista Dubravke Vuković. Na listi je 10 žena i 7 muškaraca. Među prvih deset nalaze se poznata imena iz ogulinskih osnovnih i srednjih škola, te dječjeg vrtića. Profesorice Marija Magdić i Zvjezdana Tešić, odgojiteljica Jasminka Ivkić, učiteljica Barbara Srdarev i djelatnica škole Miranda Cetinjanin, imaju plan kako unaprijediti stanje u našim  školama i dječjem vrtiću.
Produženi boravak učenika od prvih do četvrtih razreda koji je već organiziran u dvije osnovne škole u gradu Ogulinu, nastojat ćemo  organizirati pod istim uvjetima financiranja. Prijedlog gradskoj upravi će biti da u cijelosti pokrije trošak zaposlenika. Roditelji bi u tom slučaju plaćali samo prehranu.
Pokušati, ako mogućnosti dozvoljavaju, da obje škole rade u prijepodnevnoj smjeni, zbog organizacije i produženog boravka i sportskih i drugih aktivnosti u koje su uključeni učenici.
Nužna je i veća suradnja škola (uključujući i područne škole) i pomoć Grada u organizaciji i većoj potpori odlaska na izlete, predstave i upoznavanja županije i šire.
Rad vrtića treba organizirati tijekom  cijele godine (i u kolovozu), a rad vrtića dnevno produžiti,  ukoliko ima zainteresiranih roditelja.
Treba više iskoristiti europske fondove (bespovratne) za uređenje zapuštenih građevina u vlasništvu Grada i mogućnosti prenamjene za potrebe djece i  učenika koji imaju zdravstvenih poteškoća, gdje bi se mogli educirati i budući zaposlenici za rad  s tom djecom, te organizirati više radionica za mlade .
Pokušati organizirati ljetni kamp na Sabljacima uz animatore (npr. izviđački kamp).Uključivao bi i orijentaciju,  tehničku kulturu, domaćinstvo, te snalaženje u prirodi.
Naš prijedlog je da treba organizirati ljetnu školu  jezičnih, likovnih,  dramskih, informatičkih, te tehničkih radionica.
Uz potporu Grada, trebalo bi omogućiti besplatna ljetovanja za djecu u kampovima (nekadašnja Privlaka, Selce…)
Predlažemo i uređenje prostorija u gradu, gdje bi se održavale radionice, igre, besplatne instrukcije učenika s poteškoćama u učenju. To omogućuje dodatnu edukaciju  osoba, a taj posao bi  mogli obavljati  i studenti (putem studenskog servisa).
Smatramo da je potrebno izgraditi  zajedničko igralište za sve učenike škole na području Grada Ogulina, te sufinancirati  izvanučionične nastave i edukativne izlete.

(sponzorirani članak)