Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

“Moli se djelatnik da otvori kasu broj 3”

Ovo što ću vam ispričati, redovito mi se događa zadnjih godina
Ima toga desetak dana… uđem u jedan trgovački lanac… uzmem vime kravlju tekućinu zvanu mlijeko i pravac kasa. Kad sam došao na kasu… ka da sam došao na Breganu dan prije Velike Gospe… red… nema kraja. Znaš kad sam kao zadnji stajao kod čipsa… izgleda sam ka da kupujem a ne čekam red na kasi. Nebudi lud… krenem brojati… bio sam 26ti na redu. Od 6 kasa, 2 rade… i na obje gužva ka da se dijeli 100 kn na glasačkom mjestu. Gledam ja sve te ljude u redu… stoje… isprazni pogledi… gledaju oni… al ka sova kad je probudi dabar koji ispod stabla pjeva narodnjake.
Tako nekako sam se obratio gospođi na kasi:
– Gospođo kasarice!
– Recite gospodine? – odgovori ona ljubazno
– Ja ne znam kako sav ovaj narod, al vjerujte mi na riječ, ne živem 700 godina da 20 godina života mogu ostaviti čekajući na kasi. Možel treća kasa u pogon?
– Nema problema!
Kako je to rekla, stisnu ona nekvo dugme, a sa zvučnika začuh
– “Moli se djelatnik da otvori kasu broj 3”
Tu se više ne sjećam ničeg pošto me pregazio stampedo. Krutejebo mili… kad je narod navalio na kasu broj 3… ja vam to opisat ne mogu. Zgazilo me ko Čačić punu lajnu na ravnom. Okrenem se… svi naprndečeni na kasi broj 3… ja opet 26ti u redu… i svaki put ponavljam isto.
– A sad molim za sekund pažnje svi vi sa kase broj 3!
(Tu se oni svi okrenuše prema meni)
– Prvi sam pitao a sad sam opet zadnji. E kurac će to tako biti!
Zaobiđem ih sve i odem prvi na kasu. Nitko “A” ne govori. Onda se okrenem… reko:
– Što se čudite što je država u kurcu kad ste u stanju dopustiti da i u trgovini od vas rade budale? Naučilo vas da šutite i čekate, ka konja. Znam… vi ćete za mene reći da sam divljak… al ja sam sad prvi na kasi a vi više niste 20ti u redu… da, zbog ovog divljaka… jebolivas taj vaš šutljivi, čekački i sterilni život.
Ovo je samo jedan banalni primjer… banalniji ne može biti… i na kasi svi fini i kulturni bez obzira što nema smisla da kraj 4 prazne kase stojiš ka zadnja idiotčina… al eto… narod ne želi “probleme”… narod želi biti fin i kulturan.
Jebem ja sve fine i kulturne… zato i jesmo tu di jesmo…