Izbori 2017

Javni prigovor Radio Ogulinu

Nositelj Nezavisne liste za Gradsko vijeće Grada Ogulina Tomislav Luketić, medijima je uputio dopis, odnosno javni prigovor, u kojem se žali na rad Radio Ogulina. U prigovoru stoji:
Temeljem svih zakonom i ostalim propisima dopuštenih razloga nositelj kandidacijske liste grupe birača za Gradsko vijeće Grada Ogulina, Tomislav Luketić podnosi
Javni prigovor  zbog pogodovanja Radio Ogulina, javnog elektroničkog medija, djelomično u vlasništvu JLS – Grada Ogulina, jednoj političkoj stranci (HDZ-u) prilikom predstavljanja kandidata za gradonačelnike Grada Ogulina dana 16.05.2017.g.
Obrazloženje:
Radio Ogulin najavio je da će dana 16.05.2017.g. u programu Radio Ogulina sučeliti kandidate za gradonačelnike Grada Ogulina u 90 minutnoj emisiji, sa početkom u 16:00 sati.
Nakon održane emisije, osvanulo je na službenim stranicama Radio Ogulina da je nositelj kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Ogulina, političke stranke – HDZ-a, bio nazočan i sudionik emisije.
Smatram da je došlo do pogodovanja jednoj političkoj opciji – HDZ-u od strane Radio Ogulina, a što je protivno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe kao i Izbornom etičkom kodeksu.
Ostali sudionici izborne utakmice za Gradsko vijeće Grada Ogulina stavljeni su neopravdano u podređen položaj u odnosu na kandidacijsku listu predlagatelja HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a čiji nositelj je gdin. Ivan Vučić, dipl. ing.
Uz reprizu te emisije u petak 19.05.2017.g. u 12:00 sati ukupno pojavljivanje u besplatnom promidžbenom programu kojim se pogodovalo samo jednoj političkoj opciji iznosi 180 minuta, a i pogodovanje je prošireno informacijama u vijestima Radio Ogulina sa još većom minutažom.
Pogodovanje se proširuje i sa člankom i slikom na portalu Radio Ogulina, a što je nedopušteno.
Ovom prilikom ulažemo prigovor i svoje nezadovoljstvo i molimo da objavite u cjelini ovaj Prigovor na službenim stranicama portala Radio Ogulin.
Kandidacijska lista grupe birača
Nositelj liste
Tomislav Luketić, mag. ing. el.