Županija

“Sjajan” niz dečka s Banije koji je pretukao Iračanina i pljačkao po dućanima – sada je ukrao 11 “Majki Božjih”

Iako ima tek 21 godinu i tek jednu pravomoćnu presudu (i to zatvorsku, ali uvjetnu) Banijanac I.M. iza sebe ima respektabilan niz kaznenih djela za koja tek treba odgovarati, a neka od njih do prilično bizarana.

Na veliku pozornicu karlovačkog krim miljea lansiralo ga je nasilje, u veljači je postao poznat jer je s još dvojicom pretukao iračkog azilanta. Nakon toga pisali smo da je s ekipom počinio niz krađa po karlovačkim trgovačkim centrima, u koje su vodili čak i desetomjesečnu bebu, a sada ćemo pisati kako je na karlovačkom groblju Švarča s prijateljicom S.V., koja mu je bila partnerica i u krađama po dućanima, krao brončane kipove.

U optužnici u kojoj su sve krađe pobrojane piše da je ukrao čak 11 kipova Majke Božje visine od 40 do 60 cm pričinivši vlasnicima štetu od oko 50.000 kuna. Plijen je sakrio na šumovitom području u Logorištu uz pomoć prijateljice, koja ih je tamo prevezla svojim automobilom, pa nju terete za pomaganje u krađi. Odvjetništvo za lopova traži 10 mjeseci zatvora, a za pomagačicu uvjetnu presudu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Okrivljeni je priznao sva kaznena djela rekavši da je krao sam, ali da mu je S.V. pomogla “malo utovariti” ih u prtljažnik. Ona se pak branila da ju je on tražio da mu posudi auto, ona nije htjela, pa je išla s njim te da nije znala o čemu se radi. U jednom trenutku je u Logorištu, nakon što ju je partner zatražio da mu posvijetli baterijskom lampom, kaže, vidjele neke kipove. Tada je došla policija i spriječila preprodaju i korištenje predmeta kao sekundarne sirovine. Svi su vraćeni vlasnicima. (kaportal.hr)