Kolumne Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

“Ima lijep raspored”

Kad se kupuje polovni auto, ala lada niva, godišta… godišta… jebiga, preživjela kraljevinu SHS, NDH, Jugoslaviju, Hrvatsku, i ovo govno od EU… starija je od kornjače engleske kraljice… onda svi sa sobom vuku frenda mehaničara, ili nekog tko se kuži u aute… jel ono, da majstor pljune savjet, valja li auto ili ne. Nitko se ne želi zajebat pa dati 200 eura za ladu čiji je vlasnik u oglas stavio “Nikad pušeno!”, bez obzira što je prvi vlasnik lade bio Winston Churchill. Onda ovaj što ga vodimo sa sobom, majstor jel, onda on šakom provjerava lim… udara po ladi… mi stojimo sa strane i čekamo da majstor odradi do kraja provjeru vozila. Nogom upire o kotač pa ljulja… okom gleda zazore na haubi… nišani sa svih strana… oslanja se rukama pa stišće i pušta… osluškuje dok je upaljen… i onda… onda veli “Ovo je dobra lada!”… a mi sretni u pičku materinu, neće 200 eura otići u vjetar.
Kad se kupuje stan… jedini koji se negdje vode su jamci, njih se vodi u banku da potpišu. Stan se prije kupnje obiđe jednom a tom prilikom se izgovara ona već legendarna “Ima lijep raspored!”. Ona radi od 6 do 19, a on od 6 do 22, svaki dan osim nedjelje, nedjeljom oboje rade skraćeno, od 7 do 15… sve samo da se skuca mjesečna rata za lijep raspored. Utuklo se u stan eura ka Churchill cigara u ladi… stan tijekom gradnje vidio nije nitko… da je bar prijatelja zidara povuklo za rukav pa ga odvuklo da vidi jel zgrada čemu… ma kaki… sa zidarima se nitko ni ne druži, ka da su psi lutalice a ne ljudi.
U konačnici… dođeš do ove slike. Ovo vam je dio fasade ganjc nove zgrade u Rijeci, točnije, u kvartu… uostalom ka da je to bitno gdje je… narod ionako zanima lijep raspored. S obzirom na ekskluzivnu lokaciji zgrade, vjerujem da je raspored lijep.
Sretno kupcima!… trebati će vam sreće