Aktualno Županija

Pred Karlovčanima, Ogulincima, Ozaljčanima, Dugorešanima i Draganićancima je drugi krug izbora

– zadatak kandidata je i kako ih motivirati da izađu
Pred nama je još pet dana predizborne kampanje, pa ćemo onda nakon subotnjeg odmora u izbornoj šutnji ponovo na birališta. U drugom krugu izbora svoje gradonačelnike i njihove zamjenike birat će Karlovčani, Ozaljčani, Ogulinci i Dugorešani, te stanovnici Općine Draganić, jedine u Karlovačkoj županiji u kojoj načelnik nije dobio potporu većine u prvom krugu izbora.

Kandidatima sljedećih dana predstoji veliki zadatak u motiviranju birača da u nedjelju 4. lipnja izađu na izbore. Tu naravno puno teži zadatak imaju protukandidati HDZ-a jer je poznato da su članovi i simpatizeri HDZ-a puno discipliniraniji kad je u pitanju obavljanje ove građanske dužnosti. Na izlaznost bi moglo utjecati još niz faktora, hoće li vrijeme biti toplo pa građani možda odu na vikend, hoće li biti kiša pa im se ne da izaći do birališta, politički defetizam u stilu “neće moj glas ništa pomoći” ili “ionako se ništa neće promijeniti” itd. U svakom slučaju, svatko od nas može naći neki razlog da u nedjelju ne izađe na izbore, no svakako je puno više onih da se u nedjelju pojavimo na biralištima i izaberemo ljude u koje imamo povjerenje da nas vode narednih četiri godine.

Podsjetimo, pred Karlovčanima je izbor hoće li povjerenje dati kandidatu HDZ-a i HSLS-a Damiru Mandiću ili će birati nezavisnog Davora Petračića.

U Dugoj Resi će u drugi krug izbora za gradonačelnika Tomislav Boljar (HSS/SDP) i Dijana Zadrović (HDZ).

U Ogulinu će se u drugom krugu za gradonačelničko mjesto nadmetati Sanja Marković (HDZ/HSLS/HSS/HSU) i Dalibor Domitrović (SDP/HNS).

U Općini Draganić će se u nedjelju sučeliti kandidat HDZ-a Stjepan Bencetić i Anđelko Misir (SDP/HSU).