Aktualno OG sada Ogulin

Jure Turković: Ministarstvo nije ispravno utvrdilo sve činjenice!

Nakon što smo pisali o “cirkusu” zvanom Turistička zajednica, odnosno stavu Ministarstva turizma da se nova direktorica Sonja Drašković ne upiše u njihov Upisnik kao odgovorna osoba, tražili smo pojašnjenje gradonačelnike Jure Turkovića, koji je po funkciji i predsjednik Turističke zajednice Grada Ogulina. Zamolili smo ga da kaže što on o svemu misli, hoće li i kako reagirati, hoće li sazvati Turističko vijeće i što će biti dalje, s obzirom da svi jasno i glasno govore da je na natječaju prošla najbolja kandidatkinja.
U odgovoru koji smo vrlo brzo primili, gradonačelnik Jure Turković navodi:
“Temeljem Vašeg upita od 02. lipnja 2017. godine , vezano za situaciju uz direktoricu Turističkog ureda Grada Ogulina mogu Vas izvjestiti slijedeće:
Pravna služba Grada Ogulina i ja osobno smo mišljenja da Ministarstvo turizma u svom Rješenju kojim se odbija zahtjev Turističke zajednice Grada Ogulina za upis u Upisnik turističke zajednice Ministarstva turizma Sonje Drašković, nije  ispravno utvrdilo  sve činjenice (rješenje je potpisala pomoćnica ministra Snježana Brzica.  Ministru turizma sam uputio dopis sa prijedlogom da Ministarstvo turizma još jednom razmotri ispostavljeno Rješenje te da ga stornira.  Nisam u mogućnosti sazvati Turističko vijeće, budući da je predviđeno sazivanje 7 dana ranije, a za 7 dana ja više neću biti niti gradonačelnik, niti predsjednik Turističkog vijeća. Treba reći da Turističko vijeće svoj stav treba zauzeti u roku 30 dana, a važno je naglasiti da se niti jedan od kandidata  nije žalio u zakonskom roku, a Ministarstvo turizma kao treća osoba se nema pravo nakon isteka roka za žalbe naknadno žaliti. Za nas je neprihvatljiva tvrdnja Ministarstva turizma da Turističko vijeće nemože odbiti prijavu u kojoj nije priložen životopis kandidata. I dalje smo mišljenja da takva prijava nije u skladu s propisanim uvjetima natječaja. Bitno je naglasiti da direktorica Sonja Drašković i dalje normalno radi svoj posao dok se ne razriješi ova pravna dilema s Ministarstvom turizma”- stoji u odgovoru gradonačelnika i predsjednika  Turističkog vijeća Jure Turkovića.