Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Ogulina na odlasku Jure Turković vraća se u HŽ Infrastrukturu

– Vrijeme će pokazati hoće li onaj tko bude izabran za gradonačelnika imati rezultate kao ja, a ja ću predati funkciju i nakon toga se vratiti u firmu iz koje sam i došao, HŽ Infrastrukturu. Bilo je različitih tumačenja i zato sam zatražio mišljenje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, rekao nam je ogulinski gradonačelnik Jure Turković, objašnjavajući zašto je tražio mišljenje Povjerenstva.
Zanimalo ga je ima li zapreka da bude imenovan za člana Uprave HŽ Infrastrukture, u kojoj je bio zaposlen na mjestu glavnog inženjera prije no što je postao gradonačelnik, a Povjerenstvo mu je odgovorilo da dužnosnici za vrijeme mandata i godinu nakon ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava niti obavljati poslove upravljanja poslovnih subjekata. Turković nam kaže da je tumačenje tražio “čisto informativno”, da se vidi što se smije, što ne, a da je Povjerenstvo donijelo mišljenje u njegovom slučaju doznao je od nas.
– Imam sporazum da se vraćam u tvrtku, nisam opterećen time na koje radno mjesto. Diplomirani sam inženjer građevine, imam ogromno iskustvo kao projektant, bio sam šef Sekcije za održavanje pruga, vidjet ćemo gdje ću. Ovo sam pitao da znam bude li objavljen natječaj za člana Uprave, mogu li se javiti. Znači da godinu dana ne mogu, rekao nam je Turković, objašnjavajući zašto ga je zanimalo baš za člana uprave HŽ Infrastrukture.
Za povratak na rad u HŽ Infrastrukturu bit će mu potrebna suglasnost Povjerenstva, a da je dobio suglasnost gradskog HDZ-a, išao bi u borbu za drugi gradonačelnički mandat u Ogulinu.
– Bio sam zainteresiran, nije tajna, nisam dobio povjerenje Gradskog odbora koji izabire kandidata i GO je odlučio kako je odlučio. Vrijeme će pokazati hoće li gradonačelnik koji bude izabran imati rezultate kakve ja ostavljam iza sebe. Otvoreno je 400 novih radnih mjesta, 20-ak projekata realizirano, dobili smo za sustav obrane od poplava lokacijsku dozvolu, glavni projekt je gotov, imovinsko-pravni odnosi u završnoj fazi i taj 110 milijuna kuna projekt ići će bez ijedne kune učešća Grada. Smatram da su iza mene ostali odlični rezultati, zaključio je Turković.(KAportal)