Aktualno OG sada Ogulin

Zamjenicima župana još 6 mjeseci puna plaća, kao i jednom zamjeniku gradonačelnika Ogulina

Završeni su lokalni izbori i sad se čekaju konstituirajuće sjednice gradskih i općinskih vijeća, te županijske skupštine. S obzirom da  dio čelnika više neće ostati na svojim funkcijama, zanimalo nas je jesu li dosadašnji župan i njegovi zamjenici aktivirali članak 90. stavak 4. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, po kojem imaju pravo na punu plaću 6 mjeseci po prestanku mandata i koliko će to stajati županijski proračun.
Također smo se zanimali  jesu li gradonačelnik Ogulina  i njegovi zamjenici (i koji) aktivirali spomenuti zakonski članak,  te ako jesu koliko će to koštati naš, gradski proračun.

Pitanja smo stoga uputili u Karlovačku županiju i Grad Ogulin. Iz županije smo dobili odgovor, u kojem stoji da su samo  dva dužnosnika tražila postupanje po istom. Radi se o  Josipu Šafaru i Ivanu Banjavčiću, dosadašnjim zamjenicima župana Ivana Vučića. Sukladno članku 90. navedenog Zakona, Karlovačka županija je donijela rješenja o ostvarivanju prava na naknadu plaće i staža osiguranja po prestanku obnašanja dužnosti. Iz županijskog Proračuna, za tu namjenu odnosno za naknadu plaće i staža osiguranja po prestanku obnašanju dužnosti najviše do 6 mjeseci, bit će izdvojeno, za obojicu, oko 262.000,00 kuna.
Gradonačelnik Jure Turković i zamjenik gradonačelnika Tone Radočaj, saznajemo iz gradske uprave,  po završetku obnašanja profesionalne dužnosti vraćaju se na radna mjesta na kojima su radili prije početka obnašanja dužnosti gradonačelnika i zamjenika. Zamjenik Željko Stipetić je stupio na dužnost kao umirovljenik i dalje ostaje u tom statusu, a zamjenik Mićo Zatezalo podnio je zahtjev za ostvarivanjem prava na naknadu plaće za vrijeme od 6 mjeseci od prestanka profesionalnog obavljanja dužnosti zamjenika gradonačelnika. Naknada plaće isplatit će se u visini prosječne plaće posljednjih 6 mjeseci prije prestanka obavljanja dužnosti i iznosit će ukupno 111.963,84 kune.