Aktualno OG sada Ogulin

Otvoren 12. festival bajke!

Svečano je danas, u 11 sati, otvoren 12. Ogulinski festival bajke! Od petka do nedjelje, Ogulin će ponovo  slaviti  bajke i bajkovito stvaralaštvo i to  uz goste raznolikih umjetničkih izraza. Želeći potaknuti kreativnost kod najmlađih, kao i čitanje bajki i knjiga, te kulturno stvaralaštvo, festival se bazira na nizu kazališnih predstava i pripovijedanju.
“Kako i sam naziv ovogodišnjeg festivala govori, Bajke u novom ruhu, predstave, radionice i pričaonice će biti obučene u „novo ruho“, donijet će jednu novu, modernu dimenziju festivalu. Svi sudionici festivala, tj. posjetitelji će biti uključeni u program i sadržaj festivala, na način da ne budu više samo pasivni promatrači, već se mogu i aktivno uključiti u različite radionice koje se nude u programu.  Neizostavan dio festivala je svakako i pripovijedanje. Prvi put će biti publici predstavljena i predstava u koju je kroz prekrasnu koreografiju uveden znakovni jezik, pušten djeci da ga sama dešifriraju.
“Plesat ćemo s balerinama, pjevati sa Svirkom svemirkom, upoznati se s bubamarama i skakavcima, pogledati totalni makeover bajke o ribaru i ribici, vidjeti modernu Snjeguljicu, a naravno, posjetit će nas i najpoznatiji ogulinski gorostas Regoč, kao i neizostavni Malik Tintilinić”- kaže Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Grada Ogulina. Ona se na otvorenju, koja je održano na sceni Regoč u Frankopanskom kaštelu, obratila brojnim gostima, istaknuvši:

Nakon pozdravnih riječi Maria Kovača, zamjenice župana Marina Furdek Hajdin  i izaslanice ministrice kulture Koraljke Sopta, festival je  je, vidno uzbuđen, otvorio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, kojem je ovo bio prvi javni nastup u toj ulozi:

Nakon otvorenja, brojni mališani uživali su u glazbi uz Buditelje, koji nam dolaze već godinama, a slatka je bila i torta koja je svima podijeljena besplatno.
Već prvog dana “vozilo” se na metli, jele su se kokice i fritule, vozilo se u vlakiću “Bubiju”, radile su se frizure i šminkalo…
Uostalom, kako je bilo najbolje ćete vidjeti na našim fotografijama.