Aktualno Županija

Karlovačku županiju pogodilo strašno olujno nevrijeme i tuča – oštećeni krovovi, automobili, usjevi..

Tuča, ponegdje veličine i teniske loptice, jak vjetar, pljuskovi, grmljavina… sve to sručilo se poslije podne na Karlovačku županiju pričinivši štetu koja će se tek procjenjivati – na automobilima, krovovima, poljoprivrednim kulturama, voću. No, već i ovako može se reći da će biti milijunska.

U različitim dijelovima županije olujno je nevrijeme bilo različitog intenziteta, a ako je suditi po pozivima Županijskom centru 112, najjače na ogulinskom i slunjskom području, te Generalskog Stola te u Plaškom.

– Imamo poziva iz svih dijelova županije, a ljudi javljaju i o različitim oštećenjima – električne mreže, krovova na kućama, nastradalim usjevima. U kojoj mjeri, za sad se ne može govoriti, kazali su nam u Područnom uredu DUZS-a Karlovac.

Čitatelji javljaju da je u Plaškom i Generalskom Stolu krupan led zabijelio poput snijega, u Ogulinu su vatrogasci na terenu i ispumpavaju poplavljene podrume i ostale prostorije, a čini se da su “najbolje” prošli Ozljani, Dugorešani i Karlovčani – samo s vrlo jakom kišom. Na karlovačkom području palo je 6 litara po četvornom metru.

– Ovo nikada u životu nisam diživjela – rekla je baka Kate u Ogulinu kojoj je tuča razbila nekoliko prozora, poplavila podrum i potpuno uništila nasade krumpira, kupusa i ostalog povrća.

– Jak vjetar i kiša počeli su padati oko 15 sati, a nedugo potom krenula je i tuča koja je padala pola sata bez prestanka. Ni najstariji stanovnici našeg mjesta ne pamte da je ovako dugo i obilno padala tuča, koja je doslovno sve uništila – ispričao je dr.vet. med Damir Škrtić, koji nam je dostavio nekoliko fotografija.

Mještani Donjih Dubrava također su ostali bez ljetine, tamo su čak pucali i crijepovi. Cesta koja ih spaja s Generalskim Stolom prepuna je bujica, komada leda, lišća i granja. (kaportal.hr)