Aktualno Županija

AquatiKA prva na Bled Water Festivalu

Nova nagrada za karlovački akvarij – AquatiKA prva na Bled Water Festivalu

Nova nagrada za karlovački akvarij: AquatiKA je prvo mjesto osvojila na Bled Water Festivalu!

I to u kategoriji “Nacionalni projekti”, čime se Javna ustanova AquatiKA istaknula među jakom konkurencijom u kojoj su bili projekti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Austrije.

Glavna svrha Bled Water Festivala je podizanje javne svijesti po pitanju voda, te njihove zaštite u cijelome svijetu. U tu svrhu je, u suradnji s ministarstvima za zaštitu okoliša iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, kreirana prva regionalna dodjela koja se odnosi na odgovornost prema vodi u kategorijama: korporativni projekti, nacionalni projekti i pojedinačni projekti.

– U manje od godinu dana od otvaranja AquatiKA je nagrađena nekolicinom priznanja, pa tako i ovo novo smatramo itekako vrijednim. Nagrada Bled Water Festivala još je jedan pokazatelj da su Karlovačkoj županiji, ali i Hrvatskoj, projekti poput Aquatike od vitalnog značaja u turističkom, kulturnom i edukativnom smislu. Posebno nas veseli svakodnevno zadovoljstvo naših posjetitelja, zbog kojih se trudimo biti što bolji i ulagati velike napore pri realizaciji različitih projekata, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

AquatiKA je od otvorenja u listopadu 2016. dobitnik nekolicine stručnih nagrada, priznanja i nekoliko nominacija. Uz osvojeno drugo mjesto kao najuspješniji lokalni EU projekt u RH, valja istaknuti još i dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

AquatiKA je nastala je u okviru projekta „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, koji je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36,2 milijuna kuna. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosila je 36,6 milijuna kuna. (kaportal.hr)