Aktualno OG sada Ogulin

Ivana Salopek Šumonja za svoj grad radit će volonterski

Kao što smo i najavili, na našem portalu predstavljamo vam zamjenike Gradonačelnika Grada Ogulina. Nakon Daniela Vukelje (SDP) danas donosimo nešto više o nezavisnoj kandidatkinji koja je izabrana s liste SDP-HNS i postala zamjenica Gradonačelnika. To je IVANA SALOPEK ŠUMONJA, mag.  iur. Rođena je 22.05.1978. godine u Ogulinu. Osnovnu školu pohađala je  u Josipdolu.  Nakon  završene gimnazije u Ogulinu 1997. godine  upisuje  studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojeg završava 2002. godine. Po završetku studija  zasniva radni odnos kao odvjetnički vježbenik u Ogulinu te se 2004. godine nakon položenog pravosudnog ispita upisuje u imenik odvjetnika  od kad radi u odvjetničkom uredu u Ogulinu. Udana je, majka jednog djeteta.
Osnovni motiv zbog kojeg  se kandidirala na izborima bio je želja i nastojanje da se u gradu u kojem živi i radi  pokušaju neke stvari promijeniti na bolje. Smatra da je Ogulin grad koji ima  pregršt potencijala koji nisu  u dovoljnoj mjeri iskorišteni niti prezentirani, a dobrom i kvalitetnom organizacijom, dobrim projektima i planovima možemo djelovati  u cilju stvaranja boljih uvjeta za život i rad u našem gradu.  Prioritet je  razvoj i poticanje poduzetništava  stvaranjem pozitivne poduzetničke klime, uklanjanje birokratskih zapreka, korištenje financijskih sredstava koji su nam  na raspolaganju iz fondova EU i sl.
Ivana Salopek Šumonja smatra da je dosadašnja vlast mogla i trebala, u okviru raspoloživih mogućnosti,učiniti više i bolje, da je trebala biti  transparentnija i otvorenija prema građanima.
Na pitanje je li očekivala pobjedu, kaže: “Svatko tko sudjeluje u nekoj ” utakmici”  očekuje pobjedu.  Bili smo svjesni da to neće biti  lako i jednostavno, ali zahvaljujući podršci  svih onih koji su nam dali glas i ukazali povjerenje ostvarili smo rezultat.  U nedjelju nakon objave rezultata  bili smo prožeti svim onim pozitivni emocijama, jer smo znali da su birači ti  koji su nam svojom podrškom omogućili da dođemo da ovoga gdje smo sada. Bilo smo dostojanstveni. Nije bilo mjesta ni vremena za preveliku euforiju jer znamo da nas čeka veliki, težak i odgovoran posao”- rekla je Ivana Salopek Šumonja za OGportal.
U  obnašanju dužnosti zamjenice Gradonačelnika prvenstveni fokus bit će joj  usmjeren na organizaciju uprave, poboljšanje njene učinkovitosti i transparentnosti, te usklađenosti sa pozitivnim propisima, a svoju će dužnost zamjenice obavljati volonterski.