Aktualno OG sada Ogulin

Utrka u kolovozu

Za Auto klub “Klek” Ogulin u posljednjih nekoliko godina malo se zna, s obzirom na činjenicu da ih nema previše u medijima, a s njihovim aktivnostima upoznati su uglavnom  članovi kluba i entuzijasti koji vole automobilizam. No, predsjednik kluba Bojan Višnjić kaže nam da  već duže vrijeme aktivno rade na pripremama za utrku koja će se u kolovozu održati u našem gradu, a i nedjeljna prijepodneva na stazi Klek nisu im nepoznanica.

 

Zamolili smo Bojana Višnjića da nam nešto više kaže o radu Auto kluba “Klek” u posljednje vrijeme.

 

” Nakon što je 2012. godine zadnji puta održana auto utrka na stazi Klek koja je već tada prerasla u tradicionalnu, uz velike simpatije samih natjecatelja prema stazi te velike posjećenosti od strane gledatelja, zbog nedostatka financijskih sredstava ona  se nije održavala sve do ove godine kada smo stupili u razgovore za dobivanje licence za održavanje utrke pod nazivom Formula driver. Prethodne tri godine smo radili na tome da budemo što spremniji na organizaciju tako velikog događanja organizirajući klupsko prvenstvo na stazi Baza na istoimenom parkingu prema Kleku. Ono obuhvaća 5 utrka tokom godine gdje u prosjeku  nastupi između 20-30 natjecatelja. Sa pripremama za utrku koja će se održavati 26. i 27. kolovoza,  krenuli smo  vrlo rano s obzirom da sama staza nije održavana nekoliko godina, te  zahtijeva mnogo rada i truda da bi se vratila u stanje koje zadovoljava kriterije natjecanja”- kaže Bojan Višnjić i nastavlja:

 

“Samim time imamo radne akcije farbanja i čišćenja 3 kilometra  staze, što obuhvaća farbanje svih rubnjaka i ograda duž ta tri kilometra, kao i postavljanje dodatne zaštite. Utrku planiramo uvrstiti u program  Dana Grada Ogulina te bi tijekom tog vikenda organizirali izložbu natjecateljskih automobila u samom gradu, ukoliko to mogućnosti dozvole. Što se tiče same utrke, vozi se od parkirališta Baza do Kneje, što predstavlja malo kraću verziju stare staze zbog lošeg asfalta od Kneje do Stožca. Na utrci u prosijeku nastupi oko 130 natjecatelja, a obuhvaća natjecatelje iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske, što bi ujedno značilo i popunjavanje smještajnih kapaciteta  i mnoštvo atraktivnih automobila koji će, nadam se, privući Ogulince.”

Ako se nada predsjednik, nadamo se i mi. A da zanimanje za taj sport postoji već je dobro znano. I ne bi trebalo biti neuspješno.