Aktualno Županija

Duga Resa dobila Gradsko vijeće u novom sazivu – predsjednik Ivan Moguš očekuje žustre rasprave i kvalitetne odluke

Duga Resa je danas dobila Gradsko vijeće u novom sazivu. Za predsjednika je izabran je Ivan Moguš (SDP) koji je već jednom obnašao ovu funkciju, a njegov izbor potvrdilo je 10 vijećnika, dok su predstavnici HDZ-a i nezavisni Zoran Vilović bili suzdržani. Izborom predsjednika Vijeće je službeno postalo predstavnička vlast u gradu na Mrežnici što je potvrdila i predstojnica Ureda državne uprave Ines Pavlačić.

– Ovu časnu funkciju nadam se da ću obavljati dobro i u skladu s Statutom Grada i Poslovnikom gradskog Vijeća. U ovom Vijeću donosit će se odluke koje će utjecati na život građana Duge Rese, stoga očekujem žustre rasprave, a ne idilu, ali isto tako očekujem da zadržimo civilizacijsku razinu u raspravama, bez vrijeđanja i omalovažavanja, a tada će i naše odluke biti kvalitetnije. Novim vijećnicima poručujem da dobro prouče Poslovnik i Statut. Čestitke upućujem i novo izabranom gradskom vodstvu, a također molim da se materijali za sjednice Vijeća pripreme na vrijeme, da opseg dnevnog reda bude manji, a ne kako do sada, te da gradske službe budu na raspolaganju svim vijećnicima – kazao je zahvaljujući svima na izboru novi predsjednik Vijeća Ivan Moguš.
Zamjenici predsjednika vijeća postali su Mijo Ivanić (HSS) koji je dobio potporu 10 vijećnika te Ljiljana Galić (HDZ) čije imenovanje je potvrdilo svih 17 novo imenovanih vijećnika.

Gradsko vijeće Duge Rese, u skladu s izbornim rezultatima, činit će šest predstavnika HDZ-a i to Dijana Zadrović, Zlatko Grčić, Vjekoslav Tutek, Mario Popovački, Matija Katić i Ljiljana Galić. Zatim vijećnici izabrani s liste HSS Mijo Ivanić, Borna Grgurić, Danijela Salopek, Ivana Livojević, Anđelko Grman i Branko Primužak. Ispred SDP vijćenici su Ivan Moguš i Bruno Kurelić, a po jedan mandat imaju Živi zid kojeg predstavlja Zlatko Matičić, AUZ kojeg, kao i do sada, predstavlja Marko Benić te nezavisni Zoran Vilović. Naime, umjesto Tomislava Boljara novog gradonačelnika koji obnaša izvršnu vlast u Vijeće je s liste ušao Borna Grgurić, umjesto Miroslava Furdeka koji je novi dogradonačelnik u Vijeće je ušla Danijela Salopek, a umjesto druge zamjenice gradonačelnika Katarine Srakočić u Vijeće je ušao Ivan Moguš. Svi vijećnici položili su svečanu prisegu kojem su se svojom čašću obvezali da će svoje dužnosti obnašati savjesno i odgovorno te da će se u svom radu držati Ustava i zakona RH i Statuta grada Duge Rese.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, jednog od najvažnijih, uz 16 glasova „za“ i suzdržanog Zorana Vilovića, postao je Branko Primužak , a članovi su Zlatko Matičić, Marko Benić, Dijana Zadrović i Ivan Moguš.

– Gradska uprava i moji suradnici svima stoje na raspolaganju, jer moramo razvijati zajedništvo koje nam nedostaje. Rasprave trebaju biti konstruktivne, a ako moj tim radi nešto loše, korigirajte nas, ali samo zajedničkim radom možemo doprinijeti da Duga Resa krene naprijed. Biti vijećnik je velika čast i izuzetno odgovoran posao koji znači utjecati na 11.150 duša u Dugoj Resi. Idemo utjecati zajedno – čestitajući svim vijećnicima na izboru, pozvao je na zajedništvo Tomislav Boljar novo izabrani gradonačelnik Duge Rese.  (kaportal.hr)