I dalje dobri turistički rezultati – u Karlovcu u prva četiri mjeseca 17% noćenja više, Aquatiku posjetilo više od 50.000 gostiju!

Već treću godinu zaredom nastavlja se mali turistički boom na karlovačkom području. Broj gostiju raste iz mjeseca u mjesec, a isti je trend nastavljen i u 2017. godini. U prva četiri mjeseca ove godine, naime, u Karlovcu je ostvareno 8755 noćenja, što je za 17% više nego u istom razdoblju lani. A lani je, podsjetimo, Karlovac imao rekordne rezultate u posljednjih 20 godina.

Osobito je povećan broj noćenja domaćih gostiju, što posebno raduje, a zasigurno je vezano uz još jedan odličan turistički, ali i gospodarski rezultat.

Naime, u ukupan broj turističkih dolazaka ne uračunavaju se jednodnevni izleti, a nije moguće saznati ni koliko je gostiju Aquatike u Karlovcu noćilo, a koliko bilo samo na jednodnevnom posjetu, no rezultati prvog hrvatskog slatkovodnog akvarija su izuzetni! U prvih pet mjeseci ove godine u Aquatici je bilo više od 50.000 gostiju, a koliko je to sjajan rezultat najbolje govori činjenica da su mnogi najave ravnateljice Margarite Maruškić Kulaš od 35.000 posjeta godišnje ocjenjivali kao preoptimistične. No, Aquatika je nadmašila sva očekivanja, uvrštena je u brojne svjetske publikacije, pokupila je niz domaćih i inozemnih nagrada, a gosti pristižu u ogromnim brojkama.

Računajući i prošlu godinu, odnosno nešto manje od dva i pol mjeseca u kojima je radila tijekom 2016. godine, Aquatiku je dosad posjetilo više od 75.000 domaćih i stranih gostiju. (kaportal.hr)

Facebook Comments