Aktualno Županija

Karlovački projekt za poplave pod lupom EU

Karlovac – S projektom obrane od poplave grada Karlovca, vrijednim 670 milijuna kuna upoznali su se članovi tehničke misije Europske unije Jaspersa koji su dali prve ocjene projektu.
– Oni ponovo dolaze u srpnju i uvjereni smo da ćemo ubrzo dobiti njihov pristanak za aplikaciju toga projekta, rekao je u Karlovcu generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković odgovorivši na pitanje RM-a o tome kako napreduje projekt obrane od poplave za Karlovac.
Kao što je najavio u kampanji, uskoro će se obnavljati drežnički zid uz Kupu, a iduće godine gradit će se i nasipi na Korani.
– Prvih 300 metara projekta ide ove godine i oni će također doprinijeti povećanju sigurnosti obrane od poplava. U idućoj godini započet ćemo već s izgradnjom nasipa za potrebe zaštite područja Logorišta od Korane i Mrežnice.
Iako ćemo značajno unaprijediti sigurnost obrane od poplava u tom području još ćemo neko vrijeme ipak ostati ranjivi, naglasio je Đuroković.
– Nekoliko godina pred nama ovisit ćemo o hidrološkim prilikama, ali bitno je da smo projekt okrupnili, znamo koncepcijski što treba raditi, dobit ćemo potporu Europske unije i zajedno s Gradom Karlovcem i ostvariti taj projekt.(radio-mreznica)