Aktualno OG sada Ogulin

Kotačijada 2017.

U nedjelju, 25. lipnja 2017., u organizaciji Biciklističkog kluba kotač iz  Josipdola, održana je Kotačijada 2017., biciklijada kojom je 8. godinu za redom, obilježen Dan državnosti.

Ove godine po prvi puta organizirane su dvije rute, obiteljska i sportska kako bi se svaki od sudionika, s obzirom na svoje mogućnosti, mogao negdje pronaći. Ukupno 150 prijavljenih biciklista vozilo je prvi dio zajedničkom rutom da bi se na jezeru Sabljaci razdvojili. Obiteljska ruta je nastavila put preko Oštarija i Skradnika dok se 30-ak hrabrijih biciklista odlučilo na rutu preko Golog brda i Modruša koja se pokazala zahtjevnom, ali zanimljivom i izazovnom.

Prije same biciklijade predstavnici BK Kotač su zajedno s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem, njegovim zamjenikom Nikicom Jagnjićem i predsjednikom Općinskog vijeća Josipom Vukelićem, kao i predstavnikom HDZ-a Općine Josipdol Franjom Markovićem položili vijenac na mjesnom groblju u čast hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

Sama biciklijada protekla je u najboljem redu za što su zaslužni redari, prateće osoblje i svi sudionici koji su savjesno pratili upute redara. Osim mještana Josipdola kojih je bilo najviše, pridružili su se i biciklisti iz Karlovca, Oštarija, Skradnika, Modruša, Ogulina, Slunja, Korenice, Otočca, Zagreba i Vrbovskog. Na kraju biciklijade pripremljen je ručak i zabavni program gdje su se sudionici i gosti zabavili do kasnih poslijepodnevnih sati. Organizirana je i bogata tombola te natjecanje u bacanju kamena s ramena i rušenju na gredi pa dobre zabave nije nedostajalo.

Iz BK Kotač upućuju zahvalu svima koji su pomogli u organizaciji biciklijade; Općini Josipdol i svim donatorima nagrada za tombolu, kuharima na odličnom ručku, motoristima i policiji na pratnji, vozačima pratećih vozila i tehničkom osoblju, DVD-u Josipdol i NK Josipdol na pomoći,  domaćinima Robinson camp Green Peace te svim članovima BK Kotač koji su danima radili na organizaciji Kotačijade 2017. Ujedno zahvaljuju i svim sudionicima te najavljuju ponovno druženje slijedeće godine. Cijeli foto album Kotačijade pogledajte na Facebook stranicama BK Kotač.(facebook BKKotač)