Aktualno OG sada Ogulin

Strava u Ogulinu: Suprug ju pokušao zadaviti na kućnom pragu, slučajni prolaznik čuo je zapomaganje

Zbog pokušaja teškog ubojstva policija je uhitila, a Županijsko državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 60-godišnjaka iz Ogulina zbog sumnje da je pokušao ubiti vlastitu suprugu. Dogodilo se to u četvrtak oko 12.30 sati ispred njihove obiteljske kuće u Ogulinu, prenosi KAportal, koji još navodi da je osumnjičenik  suprugu do sada više puta fizički i psihički zlostavljao i maltretirao, a kobnoga dana uhvatio ju je rukama za vrat i snažno stezao. Ona se uspjela otrgnuti, toliko da se malo odmakla i pozvala u pomoć, no on ju je ubrzo dograbio, jednu joj ruku stavio preko usta, a s drugom je nastavio daviti. Do smrtnog ishoda nije došlo, kako smatraju istražitelji, samo zato jer joj je u pomoć priskočio građanin koji je čuo njezine pozive u pomoć. Zadobila je kontuzije glave, te hematome na vratu te ozljede stopala.
Na prijedlog Tužiteljstva sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanje postupka te opasnosti da bi mogao dovršiti započeto, no ne i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela, pa su na tu okolnost uložili žalbu.
OGportal prenio je ovu informaciju, zahvaljujući dobroj suradnji sa kolegama s KAportala, a zanimljivo je da o ovom događaju Policijska uprava Karlovačke uopće nije izvijestila. Pregledali smo još jednom njihovo izvješće od spomenutog dana, međutim, kao da se ništa nije ni dogodilo. Čemu onda opće dobivamo i objavljujemo izvješća iz Policijske uprave, kada se mnoge stvari ne spominju, pitamo se. Podsjećamo, isto se dogodilo u  još u nekoliko navrata, pa i sa slučajem “mamitelja”. Da nismo neslužbeno doznali za taj slučaj, u veljači, kada je bivši ogulinski gradski vijećnik osumnjičen za mamljenje maloljetnice, i nakon toga zatražili službeni stav policije, opet se ne bi ništa spomenulo. Bitno da stignu informacije o krađi mobitela i bicikla. Čudna neka izvješća.