Aktualno Županija

Osmero učenika iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Ogulina dobilo “Oskare znanja” – osvojili su šest titula državnih prvaka

Ukupno osmero učenika iz Karlovačke županije u ovoj je godini osvojilo šest titula državnih prvaka (jednu je titulu osvojila tročlana ekipa) i tako osvojilo “Oskare znanja”, koje dobivaju najbolji na državnim natjecanjima znanja.
Pet “Oskara znanja” stiže u Karlovac – učenica Gimnazije Karlovac Karla Movre (mentorica Snježana Štranjgar) pobjednica je državnog natjecanja iz povijesti, Roko Radovan iz Glazbene škole Karlovac osvojio je prvu nagradu na natjecanju pjevača III kategorije (voditelj Tonči Ante Petković, korepetitorica Marijana Pajić), a najbolja u državi je i GLOBE ekipa Osnovne škole Banija, koju su činile sedmašice Lorena Domšić, Laura Marković i Anamaria Šimićak (mentorica Ankica Veseljić).
Iz perspektive Karlovačke županije posebno je zanimljivo bilo natjecanje osmaša u hrvatskom jeziku. Prvo su mjesto, naime, podijelile dvije učenice iz naše županije! To su Rita Maria Binički iz dugoreške OŠ Vladimir Nazor (mentorica Nikolina Vrbanić) i Mihaela Šimunić iz ozaljske OŠ Slava Raškaj (mentorica Dušanka Galez).
Naposlijetku, jedan “Oskar znanja” stiže i u Ogulin. Osvojila ga je Lucija Stipetić iz Prve OŠ Ogulin, koja je bila najbolja na državnom natjecanju iz geografije. Njena je mentorica Nikolina Magličić Čavlović.
Sedmero nadarenih svoje je nagrade primilo danas u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok će nagrade za najbolje s natjecanja glazbe i plesa pa tako i za Roka Radovana iz Glazbene škole Karlovac, biti uručene u petak u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.(KAportal)