Aktualno OG sada Ogulin

Obljetnica bataljuna ZNG Klek

Pred 26 godina u Ogulinu je osnovan bataljun Klek, prva dragovoljna postrojba Zbora narodne garde. Tim povodom, okupili su se pripadnici bataljuna Klek, vodstvo Grada Ogulina, predstavnici vojske, policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kako bi u čast svim poginulim upalili svijeće i položili vijence kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba. Održana je i kratka molitva, a potom su se uputili u Ogulinsko Zagorje, gdje su također upaljene svijeće i  služena sveta misa .
Ove godine postrojavanja na Stadionu NK Mladosti u Zagorju nije bilo, a zajedničko druženje održano je na Lišćevki.
Podsjetimo, Bataljun ZNG “Klek” ustrojen je 7. srpnja 1991. godine na poziv Kriznog štaba tadašnje općine Ogulin. Tada je mobilizirano stotinjak vojnika s ogulinskog područja i podijeljene su im puške i municija. Istoga dana skupilo se ostalo ljudstvo iz mjesnih zajednica bivše ogulinske općine: Zagorje, Ogulin, Puškarići, Turkovići, Hreljin Ogulinski, Sv. Petar, Sabljaci, Oštarije, Tounj, Kamenica, Saborsko i Modruš.
Prvi bataljun ZNG „Klek“, već par dana kasnije, 21. srpnja 1991. počeo je s obranom Domovine prilikom napada Jugovojske i pobunjenih Srba, na Općinu Josipdol.
Iako su novinari OGportala svjedočili stvaranju ove postrojbe i od prvog dana bili sa pripadnicima ZNG-a, kao što su Milan Poljak, Miko Kolić, Vlado Radej, Boris Kučić i mnogi drugi, sada smo zaboravljeni. Očito pojedinci smatraju da nije bilo potrebno sve novinare pozvati na obilježavanje ove obljetnice, pa su o tome obavijestili samo “podobne” medije. Bez obzira na to, mi smo došli na polaganje vijenaca i pružili ruku onima koji su to zaslužili, a ostalima neka bude na čast što su nas i ovog puta željeli ignorirati.